Plan Nederland gebruikt cookies om je een optimale gebruikerservaring te kunnen bieden. Door gebruik te blijven maken van deze website stem je hiermee in. Lees meer over ons cookiebeleid.

Orkaan Matthew treft Haïti; Plan biedt hulp aan 20.000 families

  • 5 oktober 2016

Matthew, de krachtigste orkaan sinds tien jaar die nu door het Caraïbisch gebied trekt, heeft op Haïti grote schade aangericht. Honderdduizenden mensen in het zuid-westen van Haïti hebben voedsel en onderdak nodig. Plan International staat klaar om hulp (matrassen, dekens, sanitaire pakketten en keukenspullen) te bieden aan 20.000 families die hun huizen zijn ontvlucht.

orkaan HaitiPlan biedt noodhulp

Plan voert normaal gesproken in het zuid-westen van Haïti projecten uit, gericht op onderwijs, economische zekerheid, hygiëne, schoon water, seksuele gezondheid en gelijke rechten tussen jongens en meisjes. Nu bieden de medewerkers noodhulp. De orkaan is er een van de vierde categorie (de een na zwaarste categorie voor zware stormen) en gaat gepaard met met hevige regenval. Stormvloeden en zware windstoten tot meer dan 230 kilometer per uur.

Kinderen kwetsbaarste groep

“Kinderen vormen altijd de meest kwetsbare groep bij rampen. Meisjes lopen nog eens extra risico’s. Veel meisjes stoppen met school om hun familie te helpen en maken vervolgens nooit meer hun school af”, zegt Marie Therese Frederique Jean Pierre, directeur van Plan Haïti. “Het instorten van een brug tussen Port-au-Prince en het zuid-westelijk deel van het eiland bemoeilijkt de organisatie van noodhulp op dit moment. De grootte van de schade zal pas later duidelijk worden. We houden zo goed mogelijk contact met onze teams die in het gebied aan het werk zijn om de getroffen families te helpen.”

Help de families op Haïti, doneer nu!

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.