Oproep aan minister Ploumen om actie te ondernemen tegen kindhuwelijken in Bangladesh

15 juni 2015

Minister Ploumen van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking is van 14 tot 18 juni in Bangladesh. Monique van ’t Hek, directeur van Plan Nederland, en Anna Timmerman, directeur van Human Rights Watch in Nederland, doen via online opiniepagina Joop een dringend beroep op de minister om actie te ondernemen tegen kindhuwelijken in dit land.

Oproep aan minister Ploumen mbt kindhuwelijken 201406-BGD-01-lprMinister Ploumen heeft zich in het verleden luid en duidelijk uitgesproken over de noodzaak een einde te maken aan kindhuwelijken. Haar bezoek aan Bangladesh biedt een goede gelegenheid om zich uit te spreken tegen kindhuwelijken. Juist nu is dat belangrijk, nu de strijd tegen het kindhuwelijk in Bangladesh zich op een kruispunt lijkt te bevinden

Van’t Hek en Timmerman vragen de minister daarom om de regering van Bangladesh tijdens haar bezoek op re roepen de minimumhuwelijksleeftijd niet te verlagen naar 16 jaar en werk te maken van het ontwikkelen en invoeren van een nationaal actieplan om einde te maken aan kindhuwlijken.

Lees hier het hele artikel

Inspireer je vrienden

Steun het werk van Plan! Sponsor een kind of steun onze meisjesprojecten!

Hoe kun jij helpen?

Steun onze meisjesprojecten

Lees meer over investeren in meisjes

Sponsor een kind

Voor 28,50 euro per maand

Geslacht
Leeftijd
Lees meer over het sponsoren van een kind