Plan Nederland gebruikt cookies om je een optimale gebruikerservaring te kunnen bieden. Door gebruik te blijven maken van deze website stem je hiermee in. Lees meer over ons cookiebeleid.

Opnieuw een ernstige aardbeving in Nepal

  • 12 mei 2015

Nepal is vanmorgen opnieuw getroffen door een ernstige aardbeving. Het epicentrum van de aardbeving, met een kracht van 7.3 op de Schaal van Richter, lag bij Namche Bazar, dichtbij de Mount Everest, ten oosten van de hoofdstad Kathmandu. De nieuwe beving treft een land waar op 25 april al enorme schade werd aangericht en is een nieuwe klap voor de al zo zwaar getroffen bevolking van Nepal. Elke vijf minuten zijn er naschokken. Het is nog niet bekend hoeveel slachtoffers er zijn gevallen en hoe groot de schade is. Wel is duidelijk dat de hulpoperatie in Nepal verder zal moeten worden opgeschaald.
Noodhulp, bescherming en psychosociale zorg voor de getroffen kinderen was daarbij zelden zo urgent als nu, zegt Plan.

Nepal_Map-12May-general-hpr

“Door de aardbeving vandaag komt alle paniek en doodsangst weer in alle hevigheid naar boven”, zegt Mattias Bryneson, directeur van Plan in Nepal. “Een tweede aardbeving van deze kracht maakt de enorme schade en de problemen nog veel groter.”

Opvangen van kinderen

Plan biedt sinds de aardbeving van 25 april noodhulp in en rond Kathmandu en in de afgelegen dorpen in de buitengebieden Kavrepalanchok, Sundupalchowk en Dolakha, waar Plan tenten en andere noodhulpgoederen distribueert.
De naschokken komen nog steeds en in Kathmandu zijn mensen massaal de straat op gevlucht. Bryneson: “De afgelopen twee weken hebben we hard gewerkt aan het opvangen van kinderen, zodat ze hun angstige ervaringen kunnen verwerken. Door de aardbeving van vandaag zijn ze weer terug bij af. Het is echt essentieel dat we deze kinderen steunen.”

Giro555

Het ingezamelde geld van Giro555 wordt ook besteed aan de slachtoffers van deze beving. De nieuwe ramp onderstreept het belang van de Giro555-actie voor een land dat al zo zwaar getroffen was. Er is dus meer geld nodig om hulp te bieden.

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.