Plan Nederland gebruikt cookies om je een optimale gebruikerservaring te kunnen bieden. Door gebruik te blijven maken van deze website stem je hiermee in. Lees meer over ons cookiebeleid.

Onderwijs helpt Syrische vluchtelingenkinderen zich thuis te voelen in Egypte

In Egypte hopen meer dan 120.500 Syrische vluchtelingen op betere tijden. Vooral de ruim 50.000 vluchtelingenkinderen hebben moeite een plekje te vinden in de Egyptische samenleving, met een andere cultuur en een taal die ze niet spreken. Samen met de Community Development Association in de Egyptische stad Alexandrië helpt Plan honderden Syrische kinderen beter te integreren, met sport, spel onderwijs en bijles.

Onderwijs voor Syrische vluchtelingenkinderen in EgypteNet als de meeste Syrische kinderen draagt Reem (11) de onzichtbare littekens van de oorlog in Syrië. Ze moest vluchten uit haar geboortedorp en raakte alles wat vertrouwd was kwijt: haar vriendinnetjes, haar thuis, haar school. Maar beetje bij beetje bloeit ze weer op. Via Plan en de Community Development Association krijgt ze de steun die ze nodig heeft om haar traumatische ervaringen te verwerken, nieuwe vrienden te maken en weer mee te komen op school. Ze heeft nieuwe schoolboeken en ander lesmateriaal en krijgt bijles. “Ik ben hier zo blij mee”, zegt Reem. “De bijles en de andere activiteiten hebben me echt geholpen. Het is fijn om te merken dat er mensen zijn die om me geven en die me willen helpen hier in Egypte.”

Ruim 300 Syrische kinderen

Onderwijs voor Syrische vluchtelingenkinderenHet onderwijsproject van Plan steunt Syrische vluchtelingenkinderen en leerlingen in gastcommunities in Alexandrië. Tot nu toe kregen ruim 300 Syrische kinderen onderwijskits en bijles, waardoor ze kunnen instromen op Egyptische scholen.

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.