Plan Nederland gebruikt cookies om je een optimale gebruikerservaring te kunnen bieden. Door gebruik te blijven maken van deze website stem je hiermee in. Lees meer over ons cookiebeleid.

Noodhulppakketten voor kinderen na aardbeving in China

22 april 2013

Vanuit Beijing heeft Plan alles in gang gezet om de kinderen in Sichuan te hulp te schieten. De Chinese provincie werd zaterdag 20 april getroffen door een aardbeving met de kracht van 6,6 op de schaal van Richter. De schade is enorm. Ruim honderd mensen zijn omgekomen, honderden zijn gewond of worden nog vermist.

Plan voert geen projecten uit in Sichuan, maar staat wel klaar om bij te dragen aan de noodhulpactiviteiten in de getroffen regio. Vanuit Beijing zijn duizenden noodhulppakketten van Plan onderweg naar het rampgebied, waaronder hygiënekits – met onder meer zeep, tandpasta en maandverband – kleding en tenten.

Psychosociale steun en bescherming
Een team van noodhulpexperts van Plan is onderweg om in samenwerking met de Chinese overheid en andere hulporganisaties de getroffen kinderen te steunen. In de afgelopen jaren heeft Plan in China hard gewerkt aan het verbeteren van de weerbaarheid en de respons van de lokale bevolking zelf na rampen.
De bijdrage van Plan in het getroffen gebied in Sichuan zal vooral liggen bij het bieden van van psychosociale steun en bescherming aan de kinderen.

In 2008 werd Sichuan ook getroffen door een aardbeving, waarbij duizenden mensen omkwamen en 5 miljoen Chinezen dakloos werden.
“De zich herhalende aardbevingen hebben een enorme impact op de mensen in de regio”, zegt Plan’s noodhulpcoördiantor Unni Krishnan. “En vooral de kinderen zijn kwetsbaar. Het is belangrijk dat ze steun krijgen bij het verwerken van hun traumatische ervaringen.”

Plan in China
Plan werkt sinds 1995 in China aan betere gezondheid, goed onderwijs, inkomensverbetering, bescherming en betere naleving van rechten van kinderen.

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.