Noodhulp voor kinderen in Cambodja

5 oktober 2011

Cambodja is getroffen door de ernstigste overstromingen in tien jaar. Minstens 150 mensen zijn omgekomen; 170.000 families zijn getroffen door de ramp. Meer dan driekwart van het land is overstroomd. Plan verleent noodhulp in de werkgebieden Siem Reap en Kampong Cham.

In Siem Reap en Kampong Cham distribueert Plan noodhulpkits met daarin rijst, sojasaus, waterzuiveringstabletten, jerrycans, tenten, muskietennetten, slaapmatjes, toiletgerei en informatiebrochures over hygiëne.

In het rampgebied zijn ruim 270.000 hectare landbouwgrond overstroomd. Langs de oevers van de Mekong en het Tonle Sap-meer staan 900 scholen en 75 gezondheidscentra onder water. Zo’n 1.900 kilometer aan wegen en 130 bruggen zijn door het water beschadigd.

Samen met de Cambodjaanse overheid en met kinder- en jongerengroepen werkt Plan aan gecoördineerde noodhulp en aan een schade-inventarisatie en een plan van aanpak voor de langere termijn. Gelukkig zijn de weersverwachtingen gunstig. Het Cambodjaanse Ministerie van Water en Meteorologie verwacht dat het water snel zal zakken. Met het oog op enorme schade heeft de Cambodjaanse overheid laten weten dat de voorspelde economische groei van 6% in 2011 waarschijnlijk niet wordt gehaald.

Plan werkt sinds 2002 in Cambodja, onder meer aan het verbeteren van de gezondheidszorg en het onderwijs, aan de bescherming van kinderen en aan betere naleving van de rechten van kinderen.

Inspireer je vrienden

Steun het werk van Plan! Sponsor een kind of steun onze meisjesprojecten!

Hoe kun jij helpen?

Steun onze meisjesprojecten

Lees meer over investeren in meisjes

Sponsor een kind

Voor 28,50 euro per maand

Geslacht
Leeftijd
Lees meer over het sponsoren van een kind