Plan Nederland gebruikt cookies om je een optimale gebruikerservaring te kunnen bieden. Door gebruik te blijven maken van deze website stem je hiermee in. Lees meer over ons cookiebeleid.

Noodhulp in volle gang in de Filipijnen

In de Filipijnen, waar orkaan Haiyan 8 november onvoorstelbare schade veroorzaakte, werken noodhulpteams van Plan de klok rond om de getroffen kinderen en hun familie te steunen. Plan’s eerste zorg is daarbij levens te redden en kinderen te beschermen. Plan zorgt onder meer voor veilig drinkwater, voedsel, medicijnen en tenten.

Alle werkgebieden van Plan zijn getroffen door de ramp, die meer dan 13 miljoen mensen treft. 4,3 miljoen mensen zijn dakloos geworden. Tot nu toe hebben de noodhulpteams van Plan ruim 2.600 shelterkits uitgedeeld (met tentdoek, touw en matrasjes), ruim 2.850 kits voor veilig drinkwater, 850 hygiënekits (met onder meer zeep, tandpasta, tandenborstels en maandverband) en duizenden dekens en familietenten.

Stem van kinderen
Plan is een van de grootste ontwikkelingsorganisaties in de Filipijnen. Met 278 medewerkers en eigen rampendeskundigen doet Plan er alles aan om de hulp daar te krijgen waar die het hardste nodig is. Plan zorgt er ook voor dat de stem van de kinderen wordt gehoord en dat rekening wordt gehouden met hun behoeften in de chaos na orkaan Haiyan.

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.