Plan Nederland gebruikt cookies om je een optimale gebruikerservaring te kunnen bieden. Door gebruik te blijven maken van deze website stem je hiermee in. Lees meer over ons cookiebeleid.

Nog steeds niet alle Haitiaanse kinderen zijn gelokaliseerd

  • 11 juni 2010

In Haïti is Plan nog altijd druk in de weer met de opbouw van het land. Er is echter nog onduidelijkheid over enkele sponsorkinderen in de zwaarst getroffen gebieden. De reden hiervoor is dat de situatie in het zuiden en westen, rondom de hoofdstad Port au Prince, problematisch blijft. Hoewel een groot aantal sponsorkinderen inmiddels gelokaliseerd is, blijven exacte cijfers achterwege. Het kan zijn dat kinderen en hun families in één van de vele tentenkampen verblijven of naar het noorden van het land zijn getrokken.

Veel van de gelokaliseerde kinderen zijn gewond, hebben familieleden verloren of zelfs beide. Plan blijft zich inzetten voor deze kinderen en richt zich hierbij voornamelijk op hygiëne, educatie, kinderbescherming, gezondheid en psychosociale steun. Zo worden er wc’s en wasruimten gebouwd in bijvoorbeeld scholen en opvangcentra. Ook voert Plan promotie voor het belang van hygiëne.

Op het gebied van onderwijs zorgt Plan voor schoolspullen, geschikte schoolgebouwen en adequate leraren. Om kinderen te beschermen geeft Plan trainingen in kinderrechten en worden er bewustzijnscampagnes gevoerd om kinderen en ouders bewust te maken van gevaren voor kinderen en het belang van onderwijs. De komende tijd zal Plan 50 tijdelijke scholen neerzetten en leermaterialen verzorgen voor 15.000 leerlingen in Croix-des-Bouquets, Jacmel en omgeving. Daarnaast  zullen materialen worden geleverd voor voorschoolse activiteiten voor 5.000 jongere kinderen. Alle kinderen zullen elke dag een maaltijd krijgen. Verder is er een aanbod van psychische en medische hulp.

Plan draagt bij aan de heropbouw van het land door middel van het ‘Geld-voor-Werk’-programma, waarbij mensen uit Haïti zelf worden ingezet voor werk als de heropbouw van infrastructuur en hiervoor betaald worden. Op die manier worden overlevenden op den duur zelfvoorzienend. Tot slot besteedt Plan veel aandacht aan psychosociale hulp voor getroffen kinderen en hun families.

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.