Plan Nederland gebruikt cookies om je een optimale gebruikerservaring te kunnen bieden. Door gebruik te blijven maken van deze website stem je hiermee in. Lees meer over ons cookiebeleid.

Nepal: Plan opent kindvriendelijke ruimtes in Kathmandu

WB kindvriendelijke ruimtes 201504-NPL-176-lprWB Kindvriendelijke ruimtes2 201504-NPL-136-lprIn Panga en Luvu, twee wijken van Kathmandu waar een groot deel van de huizen door de aardbeving is verwoest, richt Plan vijf kindvriendelijke ruimtes in. Duizenden families zijn dakloos en juist kinderen zijn heel kwetsbaar in de totale ontreddering na de ramp.

In de kindvriendelijk ruimtes worden kinderen opgevangen en beschermd. Ze krijgen medische zorg, psychosociale steun bij het verwerken van hun traumatische ervaringen en kunnen spelen en leren in een veilige omgeving. In de kindvriendelijke ruimtes zorgt Plan voor rust en regelmaat en herstel van een normaal dagritme voor de kinderen.

Spelletjes

Plan kan minstens 1.000 kinderen en hun ouders opvangen in de kindvriendelijke ruimtes in Kathmandu. Onder begeleiding van getrainde vrijwilligers doen de kinderen er spelletjes, zingen en dansen samen, tekenen en krijgen les. Voor kinderen die extra zorg nodig hebben, regelen de vrijwilligers professionele (medische) hulp.

De vijf kindvriendelijke ruimtes in Kathmandu zijn de eerste van de 100 die Plan op korte termijn zal openen in Nepal.

SHO: Nederland helpt Nepal

Plan Nederland maakt deel uit van de Samenwerkende Hulp Organisaties (SHO), die actie voert voor de slachtoffers van de aardbeving in Nepal.

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.