Plan Nederland gebruikt cookies om je een optimale gebruikerservaring te kunnen bieden. Door gebruik te blijven maken van deze website stem je hiermee in. Lees meer over ons cookiebeleid.

Nepal: Plan helpt 12.000 kinderen weer naar school

Met het bouwen van minstens 100 tijdelijke scholen in het rampgebied in Nepal zorgt Plan ervoor dat 12.000 kinderen in de komende weken weer naar school kunnen. Iedere school heeft twee klaslokalen en biedt ruimte aan zo’n 120 kinderen. Door de aardbeving zijn meer dan 14.000 schoollokalen vernield.

WB 12.000 Nepalese kinderen kunnen weer naar school“We weten hoe belangrijk het is dat kinderen snel weer naar school gaan”, zegt Monique van ’t Hek, directeur van Plan Nederland. “Scholen vervullen een essentiële rol bij het herstel van kinderen en ouders weten dat hun kinderen overdag op een veilige plek zijn. Zij hoeven hun kinderen dan niet zonder oppas achter te laten als zij aan het werk zijn.”

Kinderhandel

Als scholen langer gesloten blijven, groeit de kans dat kinderen stoppen met school en al dan niet gedwongen gaan werken. Bovendien neemt het risico van kinderhandel en seksuele uitbuiting toe, vooral voor meisjes. Zolang scholen dicht zijn en ouders moeten werken, zijn kinderen uiterst kwetsbaar. Scholen bieden veiligheid en een herstel van een normaal dagritme voor de kinderen.

Aardbevingbestendig

Bij het bouwen van de tijdelijke scholen werkt Plan samen met andere hulporganisaties, leerkrachten en ouders. Plan zorgt er ook voor dat leerkrachten een training krijgen, zodat ze leerlingen kunnen helpen bij het verwerken van hun traumatische ervaringen.

Als de tijdelijke scholen zijn gebouwd, gaat Plan aan de slag met het (her)bouwen van permanente scholen, in samenwerking met de communities. Plan ziet erop toe dat scholen en huizen aardbevingbestendig worden gebouwd.

SHO: Nederland helpt Nepal

Plan Nederland maakt deel uit van de Samenwerkende Hulp Organisaties (SHO), die actie voert voor de slachtoffers van de aardbeving in Nepal.

 

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.