Plan Nederland gebruikt cookies om je een optimale gebruikerservaring te kunnen bieden. Door gebruik te blijven maken van deze website stem je hiermee in. Lees meer over ons cookiebeleid.

Nepal: Plan concentreert zich op de eerste levensbehoeften van overlevenden

In de race tegen de klok om de hulp daar te krijgen waar de nood het grootste is, heeft Plan een prioriteitenplan gemaakt dat voorziet in hulp nu en op de middellange termijn. De zware aardbeving die Nepal op 25 april trof, raakt meer dan 8 miljoen mensen in 39 van de 75 Nepalese districten, onder wie 3.6 miljoen kinderen. Het dodental is opgelopen tot meer dan 5.500. Ruim 11.000 mensen zijn gewond en de materiële schade is enorm. Meer dan 70.000 huizen zijn verwoest, bijna 3.000 scholen liggen in puin en wegen en bruggen zijn onbegaanbaar. Plan biedt noodhulp in Sindhuli, Dolakha en Kavrepalanchok en in twee opvangkampen in de Kathmandu-regio.

The 7.8-magnitude earthquake hit Nepal on 25th April destroying buildings in Kathmandu and severely affecting rural areas across the region. It is estimated that 2.8 million people have been displaced, as over 70,000 homes are believed to be destroyed and another 530,000 damaged across the 39 affected districts. A Plan team was dispatched on 30th April to Dolakha to prepare for distribution activities and establish an office base. The team will aim to distribute shelter kits to 750 households within the coming days. Approximately 25,000 tarpaurlins are in will be arriving in Kathmandu in the next seven days for immediate distribution in the three areas of intervention.

In het rampgebied is nu vooral grote behoefte aan tenten of andere vormen van onderdak, dekens, voedsel, veilig drinkwater en sanitaire voorzieningen. Maar ook onderwijs en bescherming van kwetsbare groepen, zoals kinderen en zwangere vrouwen, zijn urgent.

Eerste levensbehoeften

Plan concentreert zich nu op de eerste levensbehoeften van de overlevenden en distribueert onder meer moessonbestendige tenten en dekens, drinkwater en voedselpakketten – met onder meer graan, plantaardige olie, melkpoeder en rijst. Plan zorgt ook voor tijdelijke wc’s en afvalbakken, leermateriaal en psychosociale zorg voor kinderen, met extra aandacht voor meisjes, en het opzetten van tijdelijke scholen.

Als de grootste nood voorbij is

Als de allergrootste nood voorbij is, verlegt Plan de hulpactiviteiten naar onder meer herstel en herbouw van huizen, cash-for-work-programma’s waarmee getroffen families weer in hun levensonderhoud kunnen voorzien, herstel van drinkwatervoorzieningen en sanitatie, herstel van scholen en training van leerkrachten.

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.