Plan Nederland gebruikt cookies om je een optimale gebruikerservaring te kunnen bieden. Door gebruik te blijven maken van deze website stem je hiermee in. Lees meer over ons cookiebeleid.

Nepal: luchttransport garandeert snellere aanvoer noodhulpgoederen naar buitengebieden

Plan heeft de komende dagen vrachtruimte geregeld in helikopters voor sneller vervoer van noodhulpgoederen naar de afgelegen dorpen in het district Dolakha. In dit hooggelegen district heeft de aardbeving van 25 april enorme schade aangericht en vervoer over de weg is tijdrovend en vaak onmogelijk.

WB Luchtbrug naar buitengebieden Nepal 201504-NPL-262-lprIn het districtshoofdstad Charikot heeft Plan een tijdelijk noodhulpkantoor geopend. Levensreddende noodhulpgoederen zoals tenten en voedselpakketten worden daar per helikopter afgeleverd en vandaaruit zo snel mogelijk doorgevlogen naar de afgelegen dorpen in het district. Deze luchtbrug is mogelijk dankzij de samenwerking met onder meer Irish Aid, de Nepalese autoriteiten, USAID en Amerikaanse mariniers.

Ruim 1.400 tenten

“Transport door de lucht garandeert snellere aanvoer en levering van meer noodhulpgoederen””, zegt Mattias Bryneson, directeur van Plan in Nepal. “We bereiken nu de kinderen en families in de meest afgelegen dorpen, die vaak al een week wachten op hulp.”

De afgelopen dagen hebben helikopters ruim 1.400 tenten afgeleverd, waarin zo’n tien personen tijdelijk kunnen wonen. Vanuit Charikot distribueert Plan ook voedselpakketten. Daarin zit voldoende eten voor een week voor tien personen.

SHO: Nederland helpt Nepal

Plan Nederland maakt deel uit van de Samenwerkende Hulp Organisaties (SHO), die actie voert voor de slachtoffers van de aardbeving in Nepal.

 

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.