Neelie Kroes, Caro Emerald en Pip Pellens ambassadeur van Plan Nederland

Voormalig eurocommissaris en oud-politicus Neelie Kroes, zangeres Caro Emerald en actrice/presentatrice Pip Pellens zijn ambassadeur van Plan Nederland. Zij zetten zich in voor een campagne van Plan Nederland die in het voorjaar van start gaat. Deze campagne vraagt aandacht voor meisjes in Uganda die zonder diploma school dreigen te verlaten. Meisjes missen doorgaans 4 tot 5 dagen school per maand als ze ongesteld zijn waardoor ze zo’n grote achterstand oplopen dat ze hun school niet kunnen afmaken.

ambassadeursCaro Emerald en Pip Pellens zullen in mei afreizen naar Uganda om met eigen ogen te zien hoe Plan ervoor zorgt dat meisjes op school blijven. Met een opleiding hebben meisjes de kans op een betere toekomst voor hunzelf, hun kinderen en de hele gemeenschap.

 

Caro Emerald, Pip Pellens en Neelie Kroes

Caro Emerald “Wat ik mooi vind aan Plan is dat ze de problemen van armoede bij de kern aanpakken. Door juist meisjes op school te krijgen én te houden, zodat ze later een baan vinden, til je de welvaart van een land naar een hoger niveau. Zonder opleiding hebben ze geen enkele kans om te ontsnappen aan de armoede. Ik vind dat elk meisje de kans moet krijgen om zich te ontwikkelen. Daar ga ik me hard voor maken.”

Pip Pellens kan zich niet voorstellen hoe het is om niet gestimuleerd en gesteund te worden door je ouders om te bereiken wat je wil. “Ik kom uit een echt meidengezin: ik heb twee zussen en wij hebben altijd geleerd om op te komen voor onszelf. Ik kon kiezen wat ik later wilde worden en dat is niet overal ter wereld zo. Door meisjes en vrouwen te helpen, wordt het voor iedereen beter.”

Neelie Kroes is groot voorstander van het stimuleren van economische zelfstandigheid van vrouwen op alle niveaus: “Zelfstandigheid begint bij onderwijs. Als je zelf onderwijs hebt genoten en weet hoezeer je leven daardoor kan veranderen, dan geef je dat door. Plan geeft niet alleen deze generatie een kans op een beter leven, maar daarmee ook de volgende generatie.“

Plan is trots dat deze drie rolmodellen aandacht willen vragen voor meisjes, die wereldwijd nog altijd worden achtergesteld.