Lichtjes voor de doden in Tacloban, Filipijnen

Veertig dagen na orkaan Haiyan, steken de overlevenden in de straten van Tacloban City lichtjes aan om hun geliefde doden te herdenken en hun ziel rust te wensen. 
De orkaan richtte onvoorstelbare schade aan en kostte 6.000 mensen het leven.

Tacloban, een stad met 200.000 inwoners in de Filipijnse provincie Leyte is bijna helemaal verwoest door Haiyan. Naar schatting zijn in Tacloban alleen 4.000 mensen overleden als gevolg van de orkaan.
Medewerkers van Plan werken nog steeds de klok rond om hulp te bieden, in Tacloban en in de andere getroffen gebieden. Plan zorgt onder meer voor voedsel, veilig drinkwater en tijdelijk onderdak. Voor de kinderen heeft Plan kindvriendelijke ruimtes ingericht waar ze kunnen spelen en leren en waar ze zich weer veilig kunnen voelen.

Wederopbouw
Op basis van een schade-inventarisatie heeft Plan een vijfjarenplan gemaakt voor wederopbouw in de Filipijnen. Plan steunt daarmee bijna 265.000 mensen in de provincies Oost- en West-Samar, Leyte en Cebu, onder wie 105.000 kinderen. In het noodhulp- en wederopbouwprogramma van Plan staan hun behoeften centraal. Plan betrekt de kinderen in het programma en zorgt ervoor dat hun stem wordt gehoord.

Help Plan helpen in de Filipijnen!
Alle bijdragen zijn welkom op giro 8800 onder vermelding van Noodhulp Filipijnen,
of hier via een eenmalige machtiging.