Kinderen lopen gevaar bij onlusten in Egypte

5 augustus 2013

05 augustus 2013

Plan maakt zich grote zorgen over de duizenden kinderen die worden uitgebuit bij de oplopende onlusten in Egypte na het afzetten van president Mohamed Morsi door de militairen. Zowel Morsi-aanhangers als zijn tegenstanders ronselen kinderen voor hun demonstraties.

Een schokkend voorbeeld hiervan is de mars van honderden jonge kinderen gekleed in een lijkwade, die doodskisten met zich meedroegen en riepen om de terugkeer van de voormalige president.
Een lokale partner waarmee Plan samenwerkt in een project voor straatkinderen, kreeg geld aangeboden in ruil voor het sturen van een groep kinderen naar een demonstratie. De partner weigerde en meldde het incident bij de National Council voor Childhood and Motherhood.

Grote zorg
“We volgen de recente gebeurtenissen met grote zorg”, zegt Mac Abbey, directeur van Plan Egypte. “De veiligheid van kinderen is in het geding als ze worden blootgesteld aan de gewelddadige confrontaties die plaatsvinden. Dat is een schending van hun rechten.
Ze kunnen gemakkelijk gewond raken en dan spreek ik nog niet eens van de emotionele en psychische schade bij kinderen als ze getuige zijn van het geweld. Dat geldt overigens ook voor de verschrikkelijke televisiebeelden die hier in Egypte worden uitgezonden.”

Plan roept ouders op hun verantwoordelijkheid te nemen en de veiligheid van hun kinderen te garanderen. Ook werkt Plan samen met de overheid en met andere maatschappelijke organisaties om samen oplossingen te vinden en de kinderen in de huidige situatie beter te beschermen.

Inspireer je vrienden

Steun het werk van Plan! Sponsor een kind of steun onze meisjesprojecten!

Hoe kun jij helpen?

Steun onze meisjesprojecten

Lees meer over investeren in meisjes

Sponsor een kind

Voor 28,50 euro per maand

Geslacht
Leeftijd
Lees meer over het sponsoren van een kind