Kansarme jongeren aan de slag in Arena das Dunas tijdens WK in Brazilië

23 januari 2014

Op 22 januari werd het nieuwe FIFA 2014 World Cup stadion Arena das Dunas in het Braziliaanse Natal geopend. Deze opening heeft voor Plan een bijzondere betekenis. Om ervoor te zorgen dat arme jongeren in Natal ook profiteren van de verwachte economische boost van het WK voetbal, hebben Plan en AkzoNobel de krachten gebundeld met Arena das Dunas/Amsterdam ArenA en met Randstad/VSO in het project ´Gols Para Uma Vida Melhor (‘Doelen voor een Beter Leven´). Het doel is betaald werk en een beter toekomstperspectief te creëren voor deze jongeren.

In Natal zijn tijdens het WK 700 stewards nodig en Randstad gaat zo’n 150 van hen rekruteren onder jongeren zonder werk en inkomen uit de streek. Zij krijgen een training en gaan als steward aan de slag. In de tweede fase van het project, na het WK, gaan dezelfde jongeren een vakopleiding volgen van drie tot zes maanden. Deze opleidingen zijn afgestemd op de behoefte van de regionale arbeidsmarkt. De kans is dus groot dat de jongeren betaald werk vinden en blijvend in hun eigen levensonderhoud kunnen voorzien. Het project wordt gefinancierd door AkzoNobel’s Education Fund en loopt tot eind 2016.

Positieve nalatenschap
De Amsterdam ArenA is intensief betrokken bij het ontwerp en de bouw van de net geopende multifunctionele arena in Natal. En omdat Arena das Dunas en Amsterdam ArenA zich bewust zijn van de impact die de bouw van een stadion heeft op de nabij gelegen gebieden, vinden ze het belangrijk een positieve nalatenschap te creëren. Een voorbeeld hiervan is het project ´Doelen voor een Beter Leven´.

Van de ruim 450 stewards die de afgelopen maanden een stewardstraining hebben doorlopen, behoren 146 tot de groep kansarme jongeren die door Plan worden ondersteund. Zij gaan samen met de andere stewards in het nieuwe stadion werken tijdens het WK voetbal deze zomer.

Annette Trompeter, directeur van Plan Brazilië: “Met dit project werken we samen aan een mooie erfenis van het WK voetbal. Door deuren te openen voor deze jonge mensen en hun de kans te geven hun talenten te ontwikkelen, krijgen ze reële kansen en kunnen zij hun leven veranderen.”

Inspireer je vrienden

Steun het werk van Plan! Sponsor een kind of steun onze meisjesprojecten!

Hoe kun jij helpen?

Steun onze meisjesprojecten

Lees meer over investeren in meisjes

Sponsor een kind

Voor 28,50 euro per maand

Geslacht
Leeftijd
Lees meer over het sponsoren van een kind