Jeugdboek ‘Iedere dag is Malala dag’, een eerbetoon aan Nobelprijswinnaar Malala Yousafzai

10 december 2014

MalalaVandaag ontvangt Malala Yousafai de Nobelprijs voor de Vrede. Twee jaar geleden werd Malala op weg van school naar huis door het hoofd geschoten, alleen maar omdat ze naar school wilde. Ze overleefde de aanslag en is sindsdien het boegbeeld van de strijd voor het recht op onderwijs voor meisjes.

Malala: een leider, een kampioen en een vriendin

Met haar 17 jaar is Malala de jongste winnaar van de Nobelprijs ooit en voorbeeld voor meisjes wereldwijd, die vechten voor gelijke rechten en kansen. Velen van hen ondervinden in hun eigen leven tegenwerking om naar school te gaan; belemmeringen zoals armoede, discriminatie en geweld. In Malala herkennen de meisjes een leider, een kampioen en een vriendin.

Rosemary McCarney, directeur van Plan Canada, schreef als eerbetoon aan Malala het jeugdboek ‘Iedere dag is Malala dag’. Ze draagt het boek op aan de 65 miljoen meisjes in deze wereld die geen basis- of voortgezet onderwijs kunnen volgen. ‘Iedere dag is Malala dag’ is een brief aan Malala, waarin meisjes van over de hele wereld hun medeleven betuigen en hun verbondenheid uitspreken. Het boek, uitgegeven door uitgeverij Middernacht Pers, zit boordevol prachtige foto’s en is een inspiratie voor jonge meiden. Het boek is verkrijgbaar bij de betere boekhandels of bij uitgeverij Middernacht Pers.

Meer informatie:

Iedere dag is Malala dag – Rosemary McCarney € 14,90

ISBN 978 90 72259 806

uitgeverij Middernacht Pers

www.middernachtpers.nl

kinderboek@middernachtpers.nl

Inspireer je vrienden

Steun het werk van Plan! Sponsor een kind of steun onze meisjesprojecten!

Hoe kun jij helpen?

Steun onze meisjesprojecten

Lees meer over investeren in meisjes

Sponsor een kind

Voor 28,50 euro per maand

Geslacht
Leeftijd
Lees meer over het sponsoren van een kind