Plan Nederland gebruikt cookies om je een optimale gebruikerservaring te kunnen bieden. Door gebruik te blijven maken van deze website stem je hiermee in. Lees meer over ons cookiebeleid.

Hulp voor kinderen na instortingsramp in Bangladesh

29 april 2013

Plan en Save the Children hebben in Dhaka helpdesks ingericht, waar kinderen terecht kunnen die hun ouders kwijt zijn na de instortingsramp in de Bengalese hoofdstad. Bij de ramp, de ergste van zijn soort in de geschiedenis van Bangladesh, zijn honderden mensen omgekomen. Velen worden nog vermist.

Plan en Save the Children hebben twee helpdesks in Enam Medical College en een helpdesk op het terrein van de Adharchandra middelbare school. Kinderen kunnen er terecht voor steun en met vragen. Een Plan/Save the Children-team heeft een inventarisatie gemaakt van kinderen van wie de ouders zijn omgekomen of die nog worden vermist en schiet hen te hulp.
Zo is ook een kindvriendelijke ruimte ingericht in de nabijheid van de rampplek om kinderen te beschermen tegen de verschrikkelijke taferelen die zich daar afspelen.

Kinderen zijn het meest kwetsbaar na een ramp. Plan en Save the Children treffen daarom maatregelen om de getroffen kinderen in Dhaka te steunen.

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.