Plan Nederland gebruikt cookies om je een optimale gebruikerservaring te kunnen bieden. Door gebruik te blijven maken van deze website stem je hiermee in. Lees meer over ons cookiebeleid.

Huisvestingskosten van Plan Nederland

Plan Nederland betreurt de beeldvorming die is ontstaan door een publicatie in het Algemeen Dagblad op 3 september 2015 over de huisvesting van een aantal goededoelenorganisaties in Amsterdam. In dit artikel wordt Plan Nederland genoemd als één van de organisaties die te veel geld betaalt voor kantoorhuur. Het artikel levert echter een vertekend beeld op.

Voor haar eigen kantoorruimte betaalt Plan Nederland jaarlijks een huurprijs van €159.000; dit betekent een prijs van € 130 per vierkante meter. De gemiddelde huurprijs in Amsterdam was vorig jaar bijna € 200. In ons Jaarverslag 2014 (14.4 Som der lasten) en in het Algemeen Dagblad staat een bedrag vermeld van € 245.000. Dit is echter het bedrag van de totale huisvestingskosten (huur, servicekosten en overige kosten, zoals schoonmaak).

Schoolgebouw met een maatschappelijke bestemming

In december 2012 is Plan Nederland verhuisd van Amsterdam Buitenveldert naar een voormalig schoolgebouw aan de Stadhouderskade in Amsterdam. Plan Nederland wilde al langer verhuizen omdat het kantoor in Buitenveldert te groot was geworden. Er is gezocht naar een kleinere locatie die bij een goede doelen organisatie past, en naar een kantoor dat gedeeld kan worden met andere organisaties. Dit hebben wij gevonden in een schoolgebouw met een maatschappelijke bestemming, een acceptabele vierkante meterprijs en bovendien met ruimte voor meerdere organisaties.

Het kantoor van Plan Nederland aan de Stadhouderskade is gehuisvest in het achterste gedeelte van het pand, een aanbouw met een bescheiden uitstraling. Ons kantoor is deels met en door de medewerkers geschilderd en ingericht.

Flexwerken

In het nieuwe kantoor is gekozen voor flexwerken waardoor een besparing is gerealiseerd op het aantal vierkante meters. Daarnaast hebben wij een gedeelte onderverhuurd aan twee andere maatschappelijke organisaties.

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.