Plan Nederland gebruikt cookies om je een optimale gebruikerservaring te kunnen bieden. Door gebruik te blijven maken van deze website stem je hiermee in. Lees meer over ons cookiebeleid.

Grensblokkades tussen India en Nepal opgeheven

Na ruibrandstof tekort Nepalm 135 dagen zijn de grensblokkades tussen Nepal en India beëindigd. Door deze blokkades was in Nepal een ernstig tekort aan onder meer brandstof en medicijnen ontstaan en werden de noodhulp- en wederopbouwprogramma’s in de door de aardbeving getroffen gebieden ernstig belemmerd. Plan is opgelucht dat het transport van hulpgoederen voor Nepal weer doorgang kan vinden.

Protesten tegen de nieuwe Nepalese grondwet leidde afgelopen september tot blokkades van alle grensverbindingen met India. Duizenden vrachtwagens met goederen bestemd voor Nepal konden daardoor Nepal niet in.

Watervoorziening

Blog Melle 1 150216“Het zal wel nog weken duren voordat de situatie weer is genormaliseerd en benzine, diesel en gas gewoon verkrijgbaar zijn”, laat Melle Brinkman, coördinator disaster risk management bij Plan Nederland vanuit Nepal weten. “De extreem hoge prijzen zullen nu ook weer normaliseren en de toevoer van goederen zal weer op gang komen. De aanvoer van goederen ging heel langzaam, ook van noodhulpgoederen. Materialen als pijpen voor waterprojecten bijvoorbeeld, lieten lang op zich wachten en nog maar een fractie van de bestelling is aangekomen. De pijpen zijn nodig voor het herstel van de watervoorziening, die door de aardbeving kapot zijn gegaan. Het openen van de grenzen heeft hopelijk meteen een positief effect op het bieden van hulp en op de wederopbouw in Nepal.”

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.