Giovanca en Annamarie Thomas lopen de Color Run voor meiden in Nepal

1 augustus 2013

01 augustus 2013

Plan-ambassadeurs Giovanca en Annamarie Thomas doen op 4 augustus mee aan de door Net5 georganiseerde Color Run™ in Utrecht. De zangeres en de voormalige schaatskampioene doen mee aan de ‘happiest 5k on the planet’ om geld op te halen voor projecten van Plan om meiden in Nepal een betere toekomst te geven. Ook andere Color Run-deelnemers maken van hun run een sponsorloop voor betere levensomstandigheden en toekomstkansen voor meisjes als Lata uit Nepal.

Eerder deze zomer waren Amsterdam en Zwolle het kleurrijke toneel van de door Net5 georganiseerde Color Run™. En nu maakt Utrecht zich op voor dit internationale fenomeen. Giovanca en Annamarie Thomas zijn 2 van de 10.000 deelnemers die op 4 augustus aan de start verschijnen.

Giovanca: “Ik wil meiden in ontwikkelingslanden, die iedere dag hindernissen moeten overwinnen en sterk moeten zijn, niet vergeten. De finish ga ik halen, voor hen.”

Annamarie Thomas: “Ik ben als voormalig topsporter altijd gericht op het halen van de beste tijd. Deze keer heb ik een ander doel: zoveel mogelijk geld ophalen voor de projecten van Plan. Ik hoop dat de passie en positieve instelling van de Color Runners wordt vertaald naar veel donaties voor meiden in Nepal die staan te trappelen om hun kansen te pakken.”

Het verhaal van Lata
Plan Nederland is de officiële partner van de Color Run™, waarin steeds een inspirerend verhaal centraal staat. Voor de run in Utrecht is dat het verhaal van Lata. Ze werd geboren in India, waar haar Nepalse ouders werkten in de mijnen. Nadat haar ouders uit elkaar gingen, viel hun gezin uiteen en werd ze uitgehuwelijkt aan een veel oudere man. Ze keerde terug naar Nepal en leefde met twee kinderen in barre armoede. Tot ze in het kader van een spaar- en leenproject van Plan geld kon lenen en een levensmiddelenwinkeltje begon. Lata’s kinderen gaan nu naar een goede school en hebben goede toekomstperspectieven.

Sparen voor een betere toekomst
De opbrengst van de Color Run komt ten goede aan programma’s van Plan in Nepal, zoals het spaar- en leenprogramma waaraan Lata deelneemt. In het kader van dit project worden spaar- een leengroepen opgezet waarin meisjes en jonge vrouwen elke maand samen geld sparen. Met elkaar bepalen zij in welke ondernemingen wordt geïnvesteerd. Plan begeleidt de jonge vrouwen bij het opzetten van een groep en het beheren van de kas en biedt hen opleidingen die van pas komen bij het starten van een eigen onderneming. Op die manier krijgen de meiden in Nepal meer inspraak en meer mogelijkheden om daadwerkelijk verschil te kunnen maken, voor henzelf en voor hun omgeving.

Inspireer je vrienden

Steun het werk van Plan! Sponsor een kind of steun onze meisjesprojecten!

Hoe kun jij helpen?

Steun onze meisjesprojecten

Lees meer over investeren in meisjes

Sponsor een kind

Voor 28,50 euro per maand

Geslacht
Leeftijd
Lees meer over het sponsoren van een kind