Plan Nederland gebruikt cookies om je een optimale gebruikerservaring te kunnen bieden. Door gebruik te blijven maken van deze website stem je hiermee in. Lees meer over ons cookiebeleid.

Gelijkheid voor meisjes en vrouwen: research stimuleert realiseren wereldwijde ontwikkelingsdoelen

Plan, de Bill & Melinda Gates Foundation, Women Deliver, Asia-Pacific Resource and Research Centre for Women (Arrow), The African Women’s Development and Communication Network (FEMNET), Internation Women’s Health Coalition, Data2X, KPMG International, ONE Campaign gaan samenwerken in research en het beschikbaar stellen van data over de situatie van meisjes en vrouwen wereldwijd. Het doel is de voortgang van de genderdoelen in Sustainable Development Goal 5 (SDG 5) te monitoren, te stimuleren en overheden te houden aan hun belofte om gelijkheid voor meisjes en vrouwen te realiseren.
Het research en data-partnerschap is gelanceerd tijdens Women Deliver 2016 Conferentie in Kopenhagen, de wereldwijde conferentie over gezondheid en rechten van meisjes en vrouwen.

Researchovereenkomst gesloten op Women Deliver 16“In veel landen ontbreken betrouwbare gegevens over meisjes en vrouwen”, zegt Anne-Brigitte Albrectsen, CEO van Plan International. “Miljoenen meisjes blijven onzichtbaar, waardoor we geen harde data hebben om overheden ervan te overtuigen dat ze echt stappen moeten zetten om een einde te maken aan kindhuwelijken, seksueel misbruik en tienerzwangerschappen, die duizenden meisjes het leven kosten.”

Gelijke kansen en rechten

Voor het realiseren van de Sustainable Development Goals, de opvolgers van de millenniumdoelen die in 2015 door de Verenigde Naties zijn aangenomen, is gendergelijkheid een voorwaarde. Daarover is wereldwijde consensus. Maar alleen betrouwbare, onafhankelijke data over de situatie van meisjes en vrouwen maken het mogelijk om aan te tonen of hierin voorgang wordt geboekt en waar extra actie noodzakelijk is.

Reserachovereenkomst gesloten op Women Deliver 16In de Sustainable Development Goals beloven alle lidstaten van de Verenigde Naties om meisjes en vrouwen gelijke kansen en rechten te geven, inclusief het recht op gezondheid, het recht op een leven zonder geweld en het recht op economische onafhankelijkheid.

 

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.