Gelijk=Anders Festival

28 mei 2015

Hoe staat het er anno 2015 voor met de gelijke rechten voor man, vrouw, homo, lesbisch, trans of anderszins? Kom op zaterdag 27 juni naar Pakhuis de Zwijger en zet samen met activisten, journalisten, onderzoekers en artiesten gendergelijkheid op de agenda!

Gelijk = AndersOp zaterdag 27 juni 2015 staat Pakhuis de Zwijger in Amsterdam in het teken van gelijkheid. Gelijkheid lijkt namelijk vanzelfsprekend, maar hoe gelijk zijn we nu helemaal?

20 jaar van gelijkheid?

Het is nu twintig jaar na de Wereld Vrouwen Conferentie in Beijing. Daar werden de rechten van vrouwen stevig op de kaart gezet. Hoe staan we er nu voor? Is gelijkheid dichterbij gekomen in Nederland en in andere landen? En hoe gaan mannen om met veranderende rollen en sociale normen? Vandaag de dag bestaat ruim de helft van de wereldbevolking uit vrouwen. Zij doen twee derde van het werk, verdienen tien procent van het wereldinkomen en hebben toch maar één procent van alle bezittingen in handen.

Festival

Tijdens het Gelijk=Anders Festival op 27 juni gaan activisten, artiesten, wetenschappers en politici samen met het publiek aan de slag met de nieuwe ‘Agenda voor de Toekomst’ voor een gelijke wereld. Tijdens het festival organiseert de Girls Right Watch van Plan een inspirerende presentatie over gendergelijkheid in de nieuwe Sustainable Development Goals, die het vervolg worden van de Milleniumdoelen. Wil jij ook meedoen aan het creëren van deze ‘Agenda voor de Toekomst’? Kom dan ook naar het festival en denk en doe mee!

Meer informatie en kaartverkoop via www.gelijkisanders.nl.

Gelijk=Anders wordt georganiseerd en mede mogelijk gemaakt door Hivos, Plan Nederland, Mama Cash, RutgersWPF, Oxfam Novib, Cordaid, het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en het Ministerie van Buitenlandse Zaken, WOMENInc, ICCO, Atria, Nederlandse Vrouwenraad, FNV Mondiaal, Gemeente Amsterdam, Netwerk VN Vrouwenverdrag, TIYE International, African Sky, MenEngage, en WO=MEN – Nederlands Genderplatform.

Inspireer je vrienden

Steun het werk van Plan! Sponsor een kind of steun onze meisjesprojecten!

Hoe kun jij helpen?

Steun onze meisjesprojecten

Lees meer over investeren in meisjes

Sponsor een kind

Voor 28,50 euro per maand

Geslacht
Leeftijd
Lees meer over het sponsoren van een kind