Geef een kind in India een onbetaalbaar cadeau: een identiteit

22 november 2013

In ontwikkelingslanden worden elk jaar 50 miljoen pasgeboren baby’s niet geregistreerd. Ze krijgen geen geboortebewijs en zijn daardoor veroordeeld tot een illegaal en rechteloos bestaan. Ze bestaan officieel niet en kunnen daardoor geen aanspraak maken op hun rechten als staatsburger, zoals het recht op bescherming, onderwijs, of  gezondheidszorg. Zonder geboortebewijs zijn kinderen dus kwetsbaar voor misbruik, uitbuiting en discriminatie. En als altijd betalen vooral meisjes hiervoor de hoogste prijs. U draagt eraan bij een kind de bescherming en de rechten te geven, die onmisbaar zijn.

Charity cards

Charity Cards heeft een set van 8 kerstkaarten ontworpen voor de feestdagen. Van de opbrengst van de verkoop gaat €2,- per set naar het meisjesfonds van Plan. Hiermee voert Plan projecten uit die de situatie van meisjes in ontwikkelingslanden verbeteren.

Plan Nederland

Plan steunt kinderen in ontwikkelingslanden en werkt aan blijvende verbeteringen in hun levensomstandigheden en toekomstperspectief. Plan geeft daarbij extra aandacht aan meisjes, want meisjes worden stelselmatig achtergesteld en gediscrimineerd. Plan wil een wereld waarin meisjes dezelfde rechten en kansen krijgen als jongens. Dat begint al bij de geboorte met geboorteregistratie.

Geef een geboortebewijs cadeau

Inspireer je vrienden

Steun het werk van Plan! Sponsor een kind of steun onze meisjesprojecten!

Hoe kun jij helpen?

Steun onze meisjesprojecten

Lees meer over investeren in meisjes

Sponsor een kind

Voor 28,50 euro per maand

Geslacht
Leeftijd
Lees meer over het sponsoren van een kind