Plan Nederland gebruikt cookies om je een optimale gebruikerservaring te kunnen bieden. Door gebruik te blijven maken van deze website stem je hiermee in. Lees meer over ons cookiebeleid.

EU-subsidie voor Plan-water- en sanitatieprogramma in Liberia

Met een Europese subsidie van € 600.000 gaat Plan op 104 Liberiaanse  scholen de drinkwatervoorziening, hygiëne en sanitaire voorzieningen verbeteren. “We willen bijdragen aan een leeromgeving waarin onze kinderen – en met name de meisjes – toegang hebben tot veilig drinkwater en goede hygiëne”, zegt Koala Oumarou, directeur van Plan in Liberia.
Door gebrek aan drinkwater en slechte sanitaire voorzieningen blijven veel Liberiaanse kinderen weg van school.

Water en sanitatie voor Liberiaanse scholen1 201006-LBR-70-lpr“Nu de ebola-crisis steeds meer onder controle is en scholen hun deuren weer hebben geopend, is het belangrijk om de aandacht opnieuw te richten op de veiligheid van kinderen op school”, stelt Oumarou. Een kleine twaalf jaar na de burgeroorlog die Liberia verscheurde, heeft maar een op de vier Liberianen toegang tot veilig drinkwater. De helft van de Liberianen heeft geen wc en doet hun behoeften buiten. Uitbraken van watergerelateerde ziektes als cholera komen dan ook regelmatig voor; een op de vijf doden wordt toegeschreven aan vervuild drinkwater en slechte hygiëne.

34 handpompen

Plan gaat in totaal 34 handpompen aanleggen, 10 nieuwe waterputten slaan en 60 waterbronnen renoveren op scholen in de regio’s Lofa, Bomi, Gbarpolu en Montserrado.
Plan Nederland begeleidt en beheert het programma, dat een looptijd heeft van negen maanden.

Plan werkt sinds 1982 in Liberia, maar moest de programma’s tussen 1993 en 2006 opschorten door de burgeroorlog. Plan zet zich in Liberia onder meer in voor betere gezondheid, beter onderwijs, kindbescherming, voedselzekerheid en WASH (water, sanitatie en hygiëne).

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.