Ecuador: 500 kinderen krijgen beurs van Plan

21 juli 2016

Drie maanden na de verwoestende aardbeving in Ecuador betaalde Plan schoolgeld voor 500 meisjes en jongens uit de zwaarst getroffen gebieden in de provincie Manabi. Zo kunnen kinderen hun scholing voortzetten ondanks de catastrofe en chaos.

Ecuador wederopbouwOndertussen is voor 500 kinderen uit Manabi de toelage voor school betaald. Dit moet ervoor zorgen dat families hun kinderen naar school kunnen blijven sturen en de kosten voor het schoolmateriaal, het vervoer, voedsel, kleding en schoenen dekken. “Het is belangrijk dat de situatie voor meisjes en jongens zo snel mogelijk weer terug normaal wordt en ze terug kunnen keren naar school. De toelages zullen er ook voor zorgen dat de kinderen uit de getroffen gebieden geen kansen mislopen als gevolg van de aardbeving omdat ze bijvoorbeeld niet over voldoende middelen beschikken om hun studie af te maken”, zegt Rossana Viteri, directeur van Plan in Ecuador.

Ecuador wederopbouwMinstens voor 5.000 kinderen schoolgeld nodig

Er zijn minstens 5.000 beurzen nodig, verspreid over de 69 gemeenschappen in de provincie Manabi, om ervoor te zorgen dat kinderen weer naar school kunnen. In aanvulling van de beurzen, blijft Plan ook de broodnodige hulp en en psycho-sociale steun verlenen aan de getroffenen. Tot nu toe heeft Plan 6.327 voedselpakketten en 4.972 hygiënekits verdeeld.

Plan creëerde ook 23 kindvriendelijke ruimtes, een veilige plek voor kinderen waar ze kunnen spelen, leren en sporten en leren omgaan met het trauma dat ze te verwerken hebben gekregen. In samenwerking met Unicef, heeft Plan drie tijdelijke scholen opgezet in Pedernales voor 1.800 scholieren.

Inspireer je vrienden

Steun het werk van Plan! Sponsor een kind of steun onze meisjesprojecten!

Hoe kun jij helpen?

Steun onze meisjesprojecten

Lees meer over investeren in meisjes

Sponsor een kind

Voor 28,50 euro per maand

Geslacht
Leeftijd
Lees meer over het sponsoren van een kind