Plan Nederland gebruikt cookies om je een optimale gebruikerservaring te kunnen bieden. Door gebruik te blijven maken van deze website stem je hiermee in. Lees meer over ons cookiebeleid.

Dreiging nieuwe cholera-uitbraak in Haïti

26 mei 2011

Met de start van het regenseizoen dreigt een nieuwe cholera-uitbraak in Haïti. Plan waarschuwt alert te blijven en alle zorg- en preventiemaatregelen te handhaven.

Sinds de uitbraak van cholera in oktober zijn bijna 5.000 Haïtianen bezweken aan de ziekte. Het hoge dodenaantal is vooral te wijten aan gebrek aan veilig drinkwater en slechte toegang tot gezondheidszorg.

Plan zet opnieuw alles op alles om een nieuwe ernstige uitbraak te voorkomen. Plan zorgt er bijvoorbeeld voor dat kinderen en kwetsbare volwassenen voldoende veilig drinkwater krijgen, en zo nodig een snelle rehydratatiebehandeling. Cholera is goed te behandelen als de snelle uitdroging door diarree meteen wordt gestopt met rehydratatietabletten.

Om besmetting te voorkomen verspreid Plan ook hygiënekits met zeep, rehydratatietabletten, waterzuiveringstabletten, watercontainers en informatiebrochures. Bovendien zijn inmiddels 1.200 gezondheidswerkers getraind, die in lokale behandelingscentra meteen hulp kunnen bieden aan iedereen die besmet is. En om ervoor te zorgen dat er voldoende veilig drinkwater beschikbaar is, heeft Plan in honderden scholen en gemeenschapscentra waterreservoirs geïnstalleerd.

Plans maatregelen tegen cholera maken deel uit van het wederopbouwprogramma dat Plan in Haïti uitvoert.

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.