Don’t Look Away: campagne tegen sekstoerisme krijgt vervolg

26 maart 2015

Vandaag geeft minister Van der Steur van Veiligheid en Justitie op Schiphol de aftrap van de vervolgcampagne tegen sekstoerisme ‘Don’t Look Away’. Deze campagne van Plan Nederland, de ANVR, ECPAT, Free a Girl, de Koninklijke Marechaussee, het Ministerie van Veiligheid en Justitie, Terre des Hommes en TUI Benelux vraagt aandacht voor seksuele uitbuiting van minderjarigen op vakantiebestemmingen.

Don't Look AwayMet de campagne willen de initiatiefnemers het aantal en de kwaliteit van meldingen van kindersekstoerisme vergroten, zodat deze voldoende aanknopingspunten bevatten voor opsporingsonderzoek en strafvervolging.

In Nederland wordt het publiek opgeroepen om bij het vermoeden van seksuele uitbuiting van minderjarigen op een vakantiebestemming zo gedetailleerd mogelijk melding te doen op www.meldkindersekstoerisme.nl. Ook worden reizigers aangemoedigd hun reisleiding of reisorganisatie op de hoogte te stellen en aan te dringen op verdere maatregelen. Alle meldingen zijn strikt vertrouwelijk.
Bij kindersekstoerisme gaat het niet alleen om seks met minderjarigen, kinderporno en webccamseks. Ook kinderhandel, erotische massage en paal- en naaktdansen zijn vormen van seksuele uitbuiting.

Wil je weten wat je kunt doen om de campagne te steunen?

Inspireer je vrienden

Steun het werk van Plan! Sponsor een kind of steun onze meisjesprojecten!

Hoe kun jij helpen?

Steun onze meisjesprojecten

Lees meer over investeren in meisjes

Sponsor een kind

Voor 28,50 euro per maand

Geslacht
Leeftijd
Lees meer over het sponsoren van een kind