Derde plek voor Plan Nederland bij Transparant Prijs 2016

Plan Nederland is derde geworden bij de Transparant Prijs 2016, de jaarlijkse prijs voor het meest transparante, inzichtelijke en onderscheidende jaarverslag in de charitatieve sector. Plan Nederland kreeg de prijs voor de categorie ‘grote fondsenwervende organisaties’ en kreeg net als vorig jaar een Triple A-score voor het jaarverslag.

Jaarverslag 2014-2015De Transparant Prijs

De Transparant Prijs is een initiatief van PwC, ondersteund door de Nationale Postcode Loterij, die in totaal 100.000 euro beschikbaar stelt voor de winnaars. PwC heeft de Transparant Prijs in 2004 in het leven geroepen als stimulans voor goede-doelenorganisaties om hun verantwoording te professionaliseren en de kwaliteit en transparantie verder te verbeteren. De Transparant Prijs kan bovendien bijdragen aan positieve beeldvorming over het werk van fondsenwervende organisaties bij een – terecht – kritisch publiek.

Jaarverslag met een interactief magazine

Het jaarverslag van Plan Nederland gaat vergezeld van een online magazine waarin de activiteiten op een toegankelijke en interactieve manier zichtbaar worden gemaakt. In een video van twee minuten laat een tekenaar zien wat de highlights van het afgelopen jaar waren. Deze video werd op Facebook 19.000 keer bekeken.

 

Bekijk hier het jaarverslag van Plan Nederland en het online magazine.

TripleA Transparantprijs