Daphne Bunskoek voor Plan op de fiets door Vietnam

10 april 2014

Plan-ambassadeur Daphne Bunskoek fietst in februari zo’n 300 kilometers door Vietnam in het kader van Cycle4Girls, een van oorsprong Australisch fietsevenement waarbij een groep vrouwen geld bij elkaar fietst voor meisjes in ontwikkelingslanden. Met de opbrengst van de actie steunen de deelneemsters de gemeenschap van hun sponsorkind in Vietnam voor meerdere jaren, met speciale aandacht voor de meisjes. Daphne Bunskoek en de andere vrouwen maken tijdens hun avontuurlijke fietstocht kennis met een aantal sponsorkinderen. Nederlandse vrouwen die Vietnam op een uneke manier willen leren kennen, kunnen zich vanaf nu aanmelden voor de avontuurlijke fietstocht op www.cycle4girls.nl

In Australië is Cycle4Girls inmiddels een fenomeen. De eerste Nederlandse editie van Cycle4Girls staat van 1 tot en met 10 februari 2015 op het programma. De vrouwen reizen van Dong Ha naar Hue City langs oneindige rijstvelden, prachtige kustwegen en traditionele dorpjes. Onderweg bezoeken zij projecten van Plan en ontmoeten de kinderen, hun familie en anderen in het dorp, waar ze zich zo voor inzetten.

Met de opbrengst van Cycle4Girls zorgt Plan ervoor dat kinderen in Vietnam toegang hebben tot onderwijs, gezonde voeding en veilig drinkwater. Daarbij is speciale aandacht voor meisjes, omdat zij ook in Vietnam worden achtergesteld en gediscrimineerd en daarom nog minder toegang hebben tot de noodzakelijke basisvoorzieningen. Plan zet zich samen met de deelneemsters in voor een veilige leefomgeving waarin de meisjes kunnen opgroeien tot sterke vrouwen.

Via correspondentie met hun sponsorkind blijven de deelneemsters de komende jaren op de hoogte van de ontwikkelingen in de gemeenschap van het meisje dat zij sponsoren. En ze blijven betrokken bij het gebied dat zij in februari bezoeken.

Daphne Bunskoek zet zich al jaren in als ambassadeur voor Plan Nederland. “Ik kijk erg uit naar deze unieke en avontuurlijke kennismaking met Vietnam. Ik roep alle vrouwen in Nederland op mij te vergezellen op deze reis. Spring op de fiets en verander de levens van meiden in Vietnam. Het wordt het avontuur van je leven!”

Aanmelden kan vanaf nu via www.cycle4girls.nl.

Inspireer je vrienden

Steun het werk van Plan! Sponsor een kind of steun onze meisjesprojecten!

Hoe kun jij helpen?

Steun onze meisjesprojecten

Lees meer over investeren in meisjes

Sponsor een kind

Voor 28,50 euro per maand

Geslacht
Leeftijd
Lees meer over het sponsoren van een kind