Because I am a Girl Knock-Out!

12 september 2013

Om aandacht te vragen voor de situatie van meisjes in ontwikkelingslanden, stappen vier sterke, bekende Nederlandse vrouwen de boksring in. Zarayda Groenhart, Vivienne van den Assem, Jasmine Sendar en Laura Ponticorvo gaan symbolisch klappen uitdelen aan onrecht en klappen opvangen voor meisjes in ontwikkelingslanden, die dagelijks een gevecht moeten leveren tegen discriminatie en uitbuiting.

Onder het motto ‘Because I am a Girl Knock Out!’ gaan Zarayda, Vivienne, Jasmine en Laura barrières slechten, die meisjes ervan weerhouden zich te ontwikkelen en op te groeien tot sterke, onafhankelijke  vrouwen. In de aanloop naar Wereldmeisjesdag op 11 oktober, zend MTV een serie van vier afleveringen uit, waarin Zarayda, Vivienne, Jasmine en Laura worden gevolgd tijdens hun voorbereiding op de bokswedstrijd. Zij verdiepen zich in de problemen van meisjes in ontwikkelingslanden en vertellen over de barrières waarmee zij in hun eigen leven te maken kregen. Na twee halve finales nemen de winnaressen het tijdens een boksgala tegen elkaar op in de grote finale, op Wereldmeisjesdag in Hotel Arena in Amsterdam.

Because I am a Girl Knock-Out! wordt vanaf vrijdag 27 september elke week uitgezonden, om 20.30 uur op MTV. Het programma wordt gepresenteerd door Anna-Alicia. De finale wordt op 18 oktober uitgezonden.

Meisjes in ontwikkelingslanden worden stelselmatig achtergesteld en gediscrimineerd, alleen omdat ze meisjes zijn. Ze gaan vaak niet naar school, ze krijgen minder te eten dan hun broertjes, ze zijn slachtoffer van (seksueel) geweld, worden levenslang verminkt door besnijdenis en uitgehuwelijkt als ze nog kind zijn. Meisjes moeten dagelijks vechten voor hun rechten.

In het kader van ‘Because I am a Girl Knock Out’ strijden Zarayda, Vivienne, Jasmine en Laura elk tegen een groot onrecht waar meisjes in ontwikkelingslanden mee te maken krijgen. Zarayda neemt het op tegen seksuele uitbuiting, Jasmine vecht tegen de uitbuiting van huisslavinnen, Vivienne gaat de strijd aan met het geweld op school en Laura gaat de ring in om kindhuwelijken aan de kaak te stellen.

Plan voert sinds 2007 wereldwijd de campagne Because I am a Girl om de situatie van meisjes te verbeteren. Zarayda, Laura, Vivienne en Jasmine laten zich voor deze uitdaging inspireren door sterke meiden in ontwikkelingslanden die barrières wisten te overwinnen en het verschil maken, voor zichzelf én hun omgeving.

Inspireer je vrienden

Steun het werk van Plan! Sponsor een kind of steun onze meisjesprojecten!

Hoe kun jij helpen?

Steun onze meisjesprojecten

Lees meer over investeren in meisjes

Sponsor een kind

Voor 28,50 euro per maand

Geslacht
Leeftijd
Lees meer over het sponsoren van een kind