Plan Nederland gebruikt cookies om je een optimale gebruikerservaring te kunnen bieden. Door gebruik te blijven maken van deze website stem je hiermee in. Lees meer over ons cookiebeleid.

ASN Bank steunt meisjes in Bangladesh en Nepal

In 2014 steunde de ASN bank De Plan-programma’s ‘Better Life Options in Nepal’ en ‘Een toekomst voor huisslavinnen in Bangladesh’ met een bedrag van € 193.358. Om het brede, abstracte begrip ‘duurzaamheid’ concreter te maken, introduceerde de maatschappelijk geëngageerde bank in 2010 vier thema’s: eerlijke handel, duurzame energie, de strijd tegen kinderarbeid en de strijd tegen wapenhandel. Het thema zorg & welzijn is daar recentelijk bijgekomen.

Bij elk thema werkt de bank samen met twee partners. Voor hun projecten ontvangen de tien maatschappelijke partners financiële ondersteuning van de ASN Bank. Die steun is gekoppeld aan ASN Ideaalsparen en de ASN Creditcard. Klanten met deze producten kunnen hun voorkeur voor een of meer thema’s aangeven.

Huisslavinnen in Bangladesh

WB ASN Bank 200908-BGD-21-lprIn de strijd tegen kinderarbeid werken Plan en ASN Bank al jaren samen. Zo steunde de ASN Bank de afgelopen drie jaar het project ‘Een toekomst voor huisslavinnen in Bangladesh’ Dit project steunt, beschermt en rehabiliteert jonge meisjes in de Bengalese hoofdstad Dhaka, die als huisslaaf worden uitgebuit. Plan heeft twintig leercentra in verschillende wijken in Dhaka opgezet, waar gemiddeld bijna vierhonderd dienstmeisjes naartoe gaan. Het doel is hen weerbaarder te maken en de kwaliteit van hun leven te verbeteren. De meisjes krijgen les in basisvakken als lezen, schrijven en rekenen en in levensvaardigheden, zoals zelfvertrouwen, gezondheid en hygiëne. Ook kunnen ze een vak leren als naaister of schoonheidsspecialiste en krijgen ze hulp en advies.

Better life Options in Nepal

Het nieuwe project dat ASN Bank steunt, heeft als doel 6.000 Nepalese meisjes van 12 tot 16 jaar betere toekomstkansen te geven en kinderarbeid tegen te gaan. De meisjes komen drie keer per week samen in ‘meisjesclubs’ waar ze leren over hun rechten en praten over belangrijke onderwerpen in hun leven. De meisjes motiveren elkaar om door te leren en op te komen voor zichzelf en voor verandering, bijvoorbeeld door af te stappen op ouders die hun dochters thuis houden om ze te laten werken. Ze leggen uit waarom school voor meisjes net zo belangrijk is als voor jongens. Dat geeft de meisjes meer zelfvertrouwen, maakt ze weerbaarder en meer gemotiveerd om door te leren, een belangrijke stap bij het uitbannen van kinderarbeid.

ASN Bank & Themapartners from ASN Bank on Vimeo.

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.