Artikel: Schaatsen en Zwemmen voor Water 2013

4 december 2013

Het enthousiasme van de kinderen, daar doe je het voor!’

Femke Palstra uit Deventer en Henk Veltman uit Zwolle waren samen met hun team verantwoordelijk voor de succesvolle organisatie van Schaatsen Zwemmen voor Water in de regio Overijssel/Gelderland/Stedendriehoek. 25 scholen deden mee; sponsor Ice-World International heeft 442 paar schaatsen gedoneerd!

Van 11 tot en met 22 november 2013 organiseerde Plan Nederland weer de landelijke scholierenactie Schaatsen en Zwemmen voor Water. Een fantastische educatieve actie, waarbij duizenden leerlingen van scholen in heel Nederland rondjes hebben geschaatst en baantjes hebben gezwommen voor veilig drinkwater en betere hygiëne in Uganda. Aan de vrijwilligers de verantwoordelijke taak om samen met hun team binnen een kort tijdsbestek de organisatie rond te krijgen. Inmiddels kunnen we met z’n allen terugkijken op een zeer geslaagde editie.

Uitdagingen
Wat waren voor evenementencoördinator Femke Palstra en logistiek coördinator Henk Veltman van de regio Overijssel/Gelderland/Stedendriehoek de grootste uitdagingen?
Femke: ‘Bij ons zat de spanning er goed in omdat ons team pas medio oktober compleet was. Een maandje later zou het evenement al plaatsvinden, dus enige stress heb ik wel ervaren. Het is best een complex en hectisch evenement en dan heb je mensen nodig die van aanpakken weten. Daar ontbrak het bij ons gelukkig niet aan.’ Logistiek coördinator Henk beaamt dat. ‘Door een heel prettige samenwerking met gemotiveerde mensen kun je in korte tijd veel bereiken. De actie in onze regio was succesvol dankzij het grote enthousiasme van alle vrijwilligers, de goede samenwerking met de betrokken scholen en bedrijven als De Scheg, Betuwe Express en de gulle gift van 442 paar schaatsen van Ice-World, die we voor volgende edities van SZvW weer kunnen gebruiken.’

Waar hebben jullie zelf het meest plezier aan beleeft?
Henk:’ Het enthousiasme van vooral de basisschoolkinderen die heel open en soms ook heel fanatiek waren. Ook de prettige samenwerking met ons heel jonge team heb ik als heel positief ervaren en ik heb in korte tijd veel geleerd.’ Femke:’ Het is heel erg leuk om te zien dat kinderen vol enthousiasme binnenkomen en met rode wangen weer naar buiten gaan. Daar doe je het voor! En uiteraard voor de kinderen in Uganda. Daarnaast vond ik het een enorme ervaring om in korte tijd met een team mensen, voor wie SZvW geheel onbekend terrein was, tot zo’n resultaat te komen! Mijn petje af…’

Inspireer je vrienden

Steun het werk van Plan! Sponsor een kind of steun onze meisjesprojecten!

Hoe kun jij helpen?

Steun onze meisjesprojecten

Lees meer over investeren in meisjes

Sponsor een kind

Voor 28,50 euro per maand

Geslacht
Leeftijd
Lees meer over het sponsoren van een kind