Doe ook mee: campagne krachtige vrouwen

31 oktober 2013

Door onderwijs, bescherming tegen geweld en een leven zonder discriminatie geven we die meisjes de kans op te groeien tot sterke vrouwen. Dat is waar Plan Nederland zich iedere dag voor inzet. En jij, als vrijwilliger natuurlijk ook.

Waarom we deze campagne voeren?

  • We vertellen de mensen in Nederland op een aansprekende en kernachtige manier waar Plan Nederland voor staat en dat het belangrijk is ons werk te steunen.
  • En we vertellen dat we meisjes alleen een toekomst kunnen geven als ze naar school kunnen en als we geweld tegen meisjes en discriminatie aanpakken.

Nu is het nog steeds zo dat:

  • meer dan de helft van de meisjes na de basisschool aan het werk moeten of worden uitgehuwelijkt. Als ze op school zouden blijven, kunnen ze later beter voor zichzelf en hun gezin zorgen;
  • een op de drie vrouwen wereldwijd slachtoffer is van geweld. Dit hindert haar in haar ontwikkeling;
  • het niet vanzelfsprekend is dat meisjes geboren mogen worden, een geboortebewijs en daarmee bestaansrecht krijgen, net als hun broertjes naar school gaan, evenveel te eten krijgen of zelf een beroep kunnen kiezen. Meisjes krijgen niet dezelfde kansen en rechten als jongens.

Zo steun je de campagne

Deel de campagne met je omgeving! Dat kan op een heel bijzondere manier. Behalve de commercial bestaat de campagne ook uit een webapplicatie waarmee iedereen het filmpje van de commercial heel persoonlijk kan maken., Je kunt laten zien welke krachtige vrouw belangrijk voor je is door een foto toe te voegen van je moeder, dochter, zus,  vriendin of van hen allemaal.. Zet er je eigen boodschap bij en deel de film op social media met de vrouw die jou inspireert en laat haar schitteren!

Doe mee met de campagne en maak het verschil voor meisjes in ontwikkelingslanden!

  • Deel de film via social media
  • Laat zien wie jouw krachtige vrouw(en) zijn
  • Bedenk een ludieke actie om deze webapplicatie onder de aandacht te brengen in jouw woonplaats

Inspireer je vrienden

Steun het werk van Plan! Sponsor een kind of steun onze meisjesprojecten!

Hoe kun jij helpen?

Steun onze meisjesprojecten

Lees meer over investeren in meisjes

Sponsor een kind

Voor 28,50 euro per maand

Geslacht
Leeftijd
Lees meer over het sponsoren van een kind