Plan Nederland gebruikt cookies om je een optimale gebruikerservaring te kunnen bieden. Door gebruik te blijven maken van deze website stem je hiermee in. Lees meer over ons cookiebeleid.

AkzoNobel en Plan Nederland vieren 20 jaar onderwijsondersteuning

  • 13 november 2014

AkzoNobel en Plan Nederland vieren de 20e verjaardag van hun samenwerking voor steun aan onderwijs voor duizenden jonge mensen overal ter wereld.

Akzo Education Fund 2Het Education Fund van AkzoNobel werd in eerste instantie opgericht om de onderwijskwaliteit voor kinderen in ontwikkelingslanden te verbeteren. Sindsdien heeft het zich ontwikkeld tot een organisatie die zich ook richt op de inzetbaarheid van jonge mensen op de arbeidsmarkt en op betere loopbaanperspectieven daarin. In de afgelopen jaren hebben tienduizenden jonge mensen geprofiteerd van tientallen projecten in landen zoals Bolivia, China, Ecuador, India, de Filippijnen en Vietnam.

“Educatie is een van de belangrijkste pijlers van ons Human Cities-initiatief en we zijn enorm trots op onze jarenlange samenwerking met Plan Nederland”, aldus Marten Booisma, lid van het Executive Committee van AkzoNobel, verantwoordelijk voor Human Resources.

“De spirit van innovatie en creativiteit kan alleen tot bloei komen door educatie en we blijven ons inzetten om samen met Plan Nederland te onderzoeken hoe we toekomstige generaties kunnen helpen bij het realiseren van hun volledige potentieel.”

Trots op het Education Fund

Monique van ’t Hek, de directeur van Plan Nederland, voegde hier aan toe: “Wij zijn trots op onze samenwerking met AkzoNobel en met hun Education Fund. Samen hebben we 50 projecten geïmplementeerd in 15 landen, waarbij onze meest recente samenwerking zich richtte op de opleiding van 146 kansarme jongeren (waarvan 63 procent vrouwen) tot stewards voor sportevenementen in Brazilië.

“Ik blijf grote waardering hebben voor de inspirerende bijeenkomsten en de persoonlijke betrokkenheid van de medewerkers van AkzoNobel, en ik hoop dat we onze samenwerking nog vele jaren kunnen voortzetten, zodat we nog veel meer jonge mensen een betere toekomst kunnen bieden.”

Het bieden van passende beroepsopleidingen

De samenwerking dateert uit 1994 en was in eerste instantie gericht op het bouwen van scholen, het opleiden van leraren en het beschikbaar stellen van leermiddelen en apparatuur in ontwikkelingslanden. Later werd de nadruk meer gelegd op ondersteuning van programma’s voor beroepsopleidingen om jonge mensen aan het werk te helpen.

Ter gelegenheid hiervan werd een extra cheque ter waarde van €10.800 gepresenteerd aan Plan Nederland. Het geld is bijeengebracht door AkzoNobel-medewerkers van over de hele wereld, die in de maand september deelnamen aan diverse sportactiviteiten.

 

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.