Aardbeving in Ecuador: Plan biedt noodhulp

21 april 2016

Plan is begonnen met de distributie van noodhulpgoederen in de regio’s die het zwaarst zijn getroffen door de aardbeving in Ecuador. De eerste fase van het noodhulpprogramma richt zich op 75.000 mensen in de provincie Manabi, van wie de helft kinderen.

Plan start noodhulp in Ecuador1 210416 201601-ECU-42In de komende maanden zorgt Plan voor voedsel, dekens en matrassen, huishoudelijke artikelen en hygiënekits met onder meer zeep, tandpasta, maandverband en waterzuiveringstabletten. Plan’s prioriteit ligt bij de bescherming en veiligheid van kinderen en andere kwetsbare groepen. De organisatie richt daarom kindvriendelijke ruimtes in en plekken waar meisjes, jongens en adolescenten kunnen leren, ontspannen en kunnen meedoen aan sport en andere activiteiten. In de eerste fase van het noodhulpprogramma steunt Plan bovendien 11.000 zwangere vrouwen en 9.500 pasgeboren baby’s.

Kinderen

“We weten dat de kinderen het meest kwetsbaar zijn na deze ramp”, zegt Rosanna Viteri, directeur van Plan in Ecuador. “Daarom is het zo belangrijk om er zo snel mogelijk voor te zorgen dat zij steun krijgen bij het verwerken van hun traumatische ervaringen op een plek waar ze zich veilig voelen.”

In de kindvriendelijke ruimtes gaat Plan ook trainingen geven aan ouders over veiligheid, gezondheid en hygiëne.

Inspireer je vrienden

Ecuador is getroffen door een aardbeving. Plan maakt deel uit van de Ecuadoraanse noodhulprespons en komt in actie om kinderen en hun families te steunen.

Jouw bijdrage is hard nodig!

Jouw bijdrage is hard nodig!

Ecuador is getroffen door een aardbeving. Aardbevingen kunnen essentiële voorzieningen vernielen, zoals waterleidingen, sanitaire voorzieningen en de voedselvoorziening. Er is dus geen tijd te verliezen.