Schaatsen voor Water 2014

Schaatsen voor veilig drinkwater en betere hygiëne in Afrika

 

Logo_2014_02Plan Nederland organiseert in november 2014 voor de 14e keer de grote landelijke scholierenactie; Schaatsen voor Water. Dit jaar in een unieke samenwerking met de Koninklijke Nederlandse Schaatsers Bond (KNSB).

Duizenden scholieren, leden van schaatsverenigingen en gezinnen komen in actie op ijsbanen in heel Nederland om geld in te zamelen voor (drink)waterprojecten van Plan in het Centraal-Afrikaanse Zambia. Zij schaatsen zoveel mogelijk rondes, en laten zich per ronde sponsoren door vrienden, familie en kennissen.

Dit jaar kun je voor het het eerst buiten schoolverband meedoen aan ‘Schaatsen voor Water’ met je familie, vrienden, team, etc. Klik op de button hieronder voor meer informatie:

Voor families en teams!

Voor scholen is er een educatief en sportief lespakket. Hierin wordt de waterproblematiek uitgelegd waarmee kinderen in Afrika te maken hebben en krijgen leerlingen informatie over de schaatssport. Het lespakket bevat ook instructies voor in de gymzaal, ter voorbereiding op het evenement. Gezondheid is in de actie een verbindende factor. Veilig drinkwater is daarvoor essentieel, net als voldoende bewegen en sport. Nederlandse kinderen, komen daarom op een sportieve manier in actie voor veilig drinkwater en een betere gezondheid van hun leeftijdsgenoten in Afrika.

Veilig (drink)water voor de kinderen in Zambia

waterput_jongetjeMet de opbrengst van Schaatsen voor Water gaat Plan in Zambia waterpunten aanleggen, waarmee duizenden kinderen en hun familie toegang krijgen tot veilig drinkwater. Plan geeft ook voorlichting over de noodzaak van goede hygiëne en sanitaire voorzieningen. Met ondersteuning van Plan bouwen mensen zelf hun toiletten bij huis en wc’s en was gelegenheid bij scholen.

Hierdoor verbetert de hygiëne en worden ziekten teruggedrongen.
Met behulp van de nieuwe waterpunten worden ook gezamenlijk schooltuinen en visvijvers aangelegd, die gezonde voeding gaan leveren. De schoolkinderen leren bovendien hoe ze de tuinen en vijvers moeten onderhouden.

Inspireer je vrienden

Steun het werk van Plan! Sponsor een kind of steun onze meisjesprojecten!

Hoe kun jij helpen?

Steun onze meisjesprojecten

Lees meer over investeren in meisjes

Sponsor een kind

Voor 25 euro per maand

Geslacht
Leeftijd
Lees meer over het sponsoren van een kind