Plan Nederland gebruikt cookies om je een optimale gebruikerservaring te kunnen bieden. Door gebruik te blijven maken van deze website stem je hiermee in. Lees meer over ons cookiebeleid.

MTV – Because I am a Girl Knock-Out!

Om aandacht te vragen voor de moeilijke situatie van meisjes in ontwikkelingslanden gaan vier krachtige Nederlandse vrouwen voor Plan Nederland de boksring in onder het motto: ‘Because I am a Girl’ Knock-Out!

Zarayda Groenhart, Vivienne van den Assem, Jasmine Sendar en Laura Ponticorvo vangen daar letterlijk en figuurlijk klappen op voor meisjes in ontwikkelingslanden, die dagelijks een gevecht moeten leveren voor een menswaardig leven. Zarayda, Vivienne, Jasmine en Laura gaan de strijd aan met het onrecht dat deze meisjes ervan weerhoudt om zich op hun beurt te ontwikkelen tot sterke vrouwen die het verschil kunnen maken voor hun kinderen en in hun

Voor het programma Because I am a Girl Knock-Out! volgen de camera’s van MTV  de vier Nederlandse dames vanaf 27 september 4 weken lang in hun strijd. Ieder van hen vecht daarbij om de barrières die de ontwikkeling van een meisje in de weg staan onder de aandacht te brengen:

  • Kindhuwelijken
  • Geweld op en rond scholen
  • Huisslavinnen
  • Seksueel geweld

In de aanloop naar Wereldmeisjesdag op 11 oktober zien we hoe de vier vrouwen zich verdiepen in de projecten van Plan waarvoor ze gaan vechten en toewerken naar de grote finale: het BIAAG-boksgala op 11 oktober.

De uitzendingen van Because I am a Girl’Knock-Out! Zijn op de volgende tijdstippen op MTV te zien: Uitzending Aflevering 1 27 sept (20.30), 1 okt (23.20), 4 okt (20.00) Uitzending Aflevering 2 4 okt (20.30), 8 okt (23.20), 11 okt (20.00) Uitzending Aflevering 3 11 okt (20.30), 15 okt (23.20), 18 okt (20.00) Uitzending Aflevering 4 18 okt (20.30), 22 okt (23.20), 25 okt (20.00)

 

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.