La League: meidenvoetbal kan de wereld veranderen!

La League – een initiatief van Plan Nederland in samenwerking met diverse partners zoals Johan Cruyff Foundation en Women Win – verbindt vaders en dochters door middel van voetbal en maakt meiden sterker. Hier in Nederland met diverse meidenvoetbalevents. In Brazilië en Nicaragua zetten we voetbal in om tienerzwangerschappen en kindhuwelijken te voorkomen. Lees het verhaal van Chaguinha: voetbaltrainer en rolmodel voor zijn kleindochter.

Tienerzwangerschappen en kindhuwelijken

Wereldwijd trouwen 700 miljoen meisjes voor hun 18e en ieder jaar bevallen 16 miljoen meisjes voor ze 19 jaar oud zijn. In Latijns-Amerika zien meisjes het vaak als de enige manier is om aan de armoede en het geweld thuis te ontsnappen. Helaas blijkt vaak juist dat jong trouwen en kinderen krijgen hun ontwikkeling juist remt, waardoor hun kansen om aan armoede en geweld te ontsnappen alleen maar kleiner worden.

La LeagueZo gaat Plan de strijd aan

Plan strijdt met La League tegen tienerzwangerschappen en kindhuwelijken. Om te beginnen in Brazilië en Nicaragua, waar dit aantal alarmerend hoog is. Plan boekte wereldwijd al goede resultaten met het inzetten van voetbal. Meisjes en jonge vrouwen leren samen te werken en krijgen meer zelfvertrouwen. Door seksuele voorlichting te koppelen aan het voetbal, worden meiden zich bewust van hun situatie en hun rechten. Lees het verhaal van de voetballende Thayssa (12) en haar trotse vader Heloilson.

La LeagueRonald en Demi in Brazilië

Oud-topvoetballer Ronald de Boer en zijn dochter Demi bezochten in het kader van La League de voetbalprojecten in Brazilië. Ronald was onder de indruk: “Overal zag ik op voetbalveldjes meiden spelen. Fantastisch! Ik denk dat er echt iets te bereiken valt met voetbal in combinatie met voorlichting. Die meiden moeten van de straat af, zich niet vervelen” Lees het hele interview met Ronald en Demi de Boer.

Wil jij de voetbalmeiden in Brazilië en Nicaragua steunen?

Voor € 35,- geef jij een meisje een jaar lang voetbaltraining! Of geef een meidenteam een voetbal voor € 10,-. Zo kunnen zij een balletje trappen en voorkom jij tienerzwangerschappen.

La League in Nederland

We roepen íedereen op om het veld op te gaan voor gelijke rechten en kansen voor meisjes via www.laleague.com. Samen met Johan Cruyff Foundation, de Eredivisie Vrouwen en het Olympisch Stadion zijn er in Nederland diverse voetbalevents gehouden in de periode april tot en met juli 2017, speciaal voor meiden en hun supporters. Zo zijn meer dan duizend meiden de uitdaging aangegaan op de Cruyff Courts met straatvoetbalster Rocky Hehakaija en presentator Yes-R en bij de Eredivisie clubs. Op 2 september spelen zij met hun meiden de finale battle in het Olympisch Stadion.

De La League All Star Match & Girls Finals is een geweldige voetbaldag voor het hele gezin. Oud-profvoetballers, Bekende Nederlanders en Eredivisie speelsters spelen onder aanvoering van Daphne Koster en Ronald de Boer een unieke All-Star Match. En je kan zelf ook in actie komen en meedoen aan diverse voetbal activiteiten. Koop snel je tickets.