Plan Nederland gebruikt cookies om je een optimale gebruikerservaring te kunnen bieden. Door gebruik te blijven maken van deze website stem je hiermee in. Lees meer over ons cookiebeleid.

Krachtige vrouwen

Geef meisjes onderwijs. Bescherm ze tegen geweld. Geef ze een leven zonder discriminatie. Zodat elk meisje kan uitgroeien tot een krachtige vrouw die het verschil maakt.

Niet ieder meisje krijgt de kans om uit te groeien tot een krachtige vrouw:

  • meer dan de helft van de meisjes moet na de lagere school aan het werk of wordt uitgehuwelijkt. Terwijl als ze wel op school blijven, ze later beter voor zichzelf en hun gezin kunnen zorgen.
  • één op de drie vrouwen wereldwijd komt in aanraking met een vorm van geweld. Dit beïnvloedt haar leven sterk en hindert in haar ontwikkeling.
  • Geboren mogen worden, een geboortebewijs krijgen, net als je broertje naar school mogen, evenveel te eten krijgen, een beroep kiezen. Voor vele meisjes is dit niet vanzelfsprekend: zij krijgen niet dezelfde kansen en rechten als jongens.

Met jouw steun zorgt Plan voor:

OnderwijsOnderwijs. Plan Nederland maakt zich hard om vervolgonderwijs voor alle meisjes mogelijk te maken. Hierbij brengen we ook meisjes met elkaar in contact, maken we ze bewust van hun rechten en bieden hen zo een sociaal vangnet.


Bescherming tegen geweldBescherming tegen geweld.
Het wegnemen van angstcultuur lukt niet alleen van boven af. Daarom werkt Plan Nederland langdurig samen met de lokale gemeenschap. Van dorpshoofd, mannen en vrouwen, tot en met de jongens en meisjes. Samen werken we aan een omgeving waar geweld en angst geen voedingsbodem hebben.


discriminatieEen leven zonder discriminatie.
Plan Nederland zet zich in om meisjes net zo veel rechten en kansen te geven als jongens. We richten ons op de meisjes zelf, hun families (moeders, vaders, broers) en op de machthebbers in het land.

Cijfers uit jaarverslag 2012- 2013

Strijd ook mee!

Steun Plan en help mee in de strijd voor gelijke rechten en kansen voor meisjes zodat zij kunnen uitgroeien tot krachtige vrouwen.

Vanaf € 5-, per maand kun jij ook een verschil maken in het leven van meisjes.

Investeer in meisjes

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.