Teken de petitie. Zeg NEE tegen kindhuwelijken!

Tanzania heeft het op één na hoogste percentage kindhuwelijken van de wereld! Eén op de drie meisjes trouwt er voordat ze 18 jaar is. In de dorpen trouwen sommige meisjes al als ze nog maar 10 of 11 jaar zijn.
Een kindhuwelijk heeft voor een meisje rampzalige gevolgen voor de rest van haar leven. Vaak wordt ze gedwongen om voortijdig van school te gaan, krijgt ze kinderen als haar jonge lichaam daar nog niet klaar voor is en is ze slachtoffer van huiselijk en seksueel geweld.

Wij steunen de dappere jongeren in Tanzania die er bij de regering op aandringen de wet te wijzigen. Volgens de huidige wet mag een meisje trouwen als ze 14 jaar is en moeten jongens 18 jaar zijn. De jongeren strijden voor een verbod op alle huwelijken van kinderen onder de 18 jaar. En daarvoor hebben zij handtekeningen nodig. Ook jij kunt helpen. Teken nu de wereldwijde petitie.
Later dit jaar worden de handtekeningen uit alle landen aangeboden aan het parlement in Tanzania.

Strijd mee tegen kindhuwelijken in Tanzania. Steun de jongeren met jouw handtekening.

Deze petitie is onderdeel van een wereldwijde actie van Plan International i.s.m. The Tanzania Ending Child Marriage Network, Plan Tanzania en Youth for Change Tanzania.

Waarom we strijden tegen kindhuwelijken:

  • Wereldwijd trouwen elke dag 41.000 meisjes onder de 18 jaar
  • In Tanzania mag een meisje trouwen als ze 14 jaar is, jongens moeten 18 jaar zijn
  • Over de hele wereld bevallen elke dag 5.500 meisjes onder de 15 jaar

Hoe jullie al kindhuwelijken stopten in Malawi

In 2016 hebben meer dan 42.000 van jullie de petitie ondertekend om een einde te maken aan kindhuwelijken in Malawi. En met groot succes! Eerder dit jaar stemde de regering in met een wijziging in de grondwet, waardoor kinderen – meisjes en jongens – niet mogen trouwen voordat ze 18 jaar zijn. Nu hebben we jouw hulp nodig om ook wet in Tanzania kindhuwelijken te verbieden.