Plan Nederland gebruikt cookies om je een optimale gebruikerservaring te kunnen bieden. Door gebruik te blijven maken van deze website stem je hiermee in. Lees meer over ons cookiebeleid.

Teken de petitie. Zeg NEE tegen kindhuwelijken!

Tanzania heeft het op een na hoogste percentage kindhuwelijken van de wereld! Een op de drie meisjes trouwt er voordat ze achttien is. In de dorpen trouwen veel meisjes zelfs al op tien- of elfjarige leeftijd.

Een kindhuwelijk heeft voor een meisje rampzalige gevolgen voor de rest van haar leven. Vaak wordt ze gedwongen om voortijdig van school te gaan, krijgt ze kinderen als haar jonge lichaam daar nog niet klaar voor is en is ze slachtoffer van huiselijk en seksueel geweld.

kindhuwelijken petitie tanzania

Wij steunen de dappere jongeren in Tanzania die er bij de regering op aandringen de wet te wijzigen. Volgens de huidige wet mag een meisje trouwen als ze veertien is en moeten jongens achttien jaar oud zijn. De jongeren strijden voor een verbod op alle huwelijken van kinderen onder de achttien jaar. En daarvoor hebben zij handtekeningen nodig. Ook jij kunt helpen. Teken nu de wereldwijde petitie.
Later dit jaar worden de handtekeningen uit alle landen aangeboden aan het parlement in Tanzania.

Strijd mee tegen kindhuwelijken in Tanzania. Steun de jongeren met jouw handtekening.

Deze petitie is onderdeel van een wereldwijde actie van Plan International i.s.m. The Tanzania Ending Child Marriage Network, Plan Tanzania en Youth for Change Tanzania.

Waarom we strijden tegen kindhuwelijken:

  • Wereldwijd trouwen elke dag 41.000 meisjes onder de 18 jaar.
  • In Tanzania mag een meisje trouwen op haar 14e, jongens moeten 18 jaar oud zijn.
  • Wereldwijd bevallen elke dag 5.500 meisjes onder de 15 jaar.

Hoe jullie al kindhuwelijken stopten in Malawi

In 2016 hebben we met zijn allen meer dan 42.000 handtekeningen verzameld tegen kindhuwelijken in Malawi. Dat heeft bijgedragen aan een groot succes! In 2017 stemde de regering in met een wijziging in de grondwet, waardoor kinderen – meisjes en jongens – niet mogen trouwen voordat ze achttien zijn. Nu hebben we jouw hulp nodig om ook in Tanzania kindhuwelijken te verbieden.

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.