Down to Zero – De bestrijding van commerciële seksuele uitbuiting van kinderen

down to zero campagne tegen seksueel misbruikSamen met de organisaties Terre des Hommes, Defence for Children/ECPAT, Free a Girl en ICCO werkt Plan Nederland samen om kindprostitutie uit te bannen in 19 landen in Afrika, Azië en Latijns-Amerika. Het programma ‘Down to Zero: Fighting Commercial Sexual Exploitation of Children’ wordt dit jaar opgestart en zal in de komende vier jaar kindprostitutie aanpakken door kinderen en jongeren in staat te stellen zelf voor hun rechten op te komen, beleid en wet- en regelgeving in de betrokken landen te verbeteren en sociale en politieke verandering te bevorderen.

Gevolgen en oorzaken seksuele uitbuiting aanpakken

Met het project willen Plan en haar partners de gevolgen en oorzaken seksuele uitbuiting van minderjarigen, zoals armoede, gebrek aan onderwijs, genderongelijkheid en culturele normen en waarden die seksuele uitbuiting bevorderen, aanpakken.
Voortbordurend op de ervaringen uit soortgelijke, succesvolle projecten in Brazilië, zal Plan zich in het project specifiek richten op de landen Brazilië, Dominicaanse Republiek en Indonesië.

Inspireer je vrienden

Links

Steun het werk van Plan! Sponsor een kind of steun onze meisjesprojecten!

Hoe kun jij helpen?

Steun onze meisjesprojecten

Lees meer over investeren in meisjes

Sponsor een kind

Voor 25 euro per maand

Geslacht
Leeftijd
Lees meer over het sponsoren van een kind