Schaats ook mee!

Logo_2014_02Lekker schaatsen en tegelijkertijd kinderen in Zambia aan schoon drinkwater helpen? Doe ook mee aan de sponsortocht Schaatsen voor Water tijdens de Schaatsnacht op 27 december in Eindhoven!

Plan Nederland en de KNSB organiseren de leukste schaatsactie van het jaar! Van 8 tot en met 16 november hebben duizenden scholieren zo veel mogelijk rondjes geschaatst om geld in te zamelen voor waterprojecten in Zambia. Heb je deze actie gemist? Ga met je gezin, vrienden of vereniging de uitdaging aan en geef Zambiaanse kinderen en hun families schoon drinkwater met je eigen schaatsrecord tijdens de Schaatsnacht in Eindhoven!

Leven zonder schoon water

foto zambia meisje jerrycanWaarom is het belangrijk om mee te doen? Water uit de kraan is in Nederland heel gewoon, in veel Afrikaanse landen is er helemaal geen schoon drinkwater. Dagelijks gaan er wereldwijd bijna 6.000 kinderen dood door vervuild water. Veel meisjes moeten iedere dag uren lopen om water te halen. Ook worden kinderen vaak ziek door vies water. Allemaal redenen om niet naar school te kunnen.

Wat doen we met de opbrengst?

We gaan zoveel mogelijk kinderen in Zambia helpen door het aanleggen van waterpunten, het bouwen van wc’s en kranen bij huizen en scholen en het geven van voorlichting over onderhoud van deze voorzieningen.

Ga de uitdaging aan en doe mee aan de sponsortocht!

Op zaterdag 27 december 2014 wordt alweer de 6e Schaatsnacht van Eindhoven georganiseerd door IJsclub Eindhoven. Dit is een schaatstoertocht waarbij afstanden afgelegd kunnen worden van 25, 50, 75, 100, 150 tot en met de Elfsteden afstand van 200 km. Een unieke gelegenheid om te proeven van de sfeer tijdens een schaatstocht, of een ideale mogelijkheid om je voor te bereiden op de alternatieve of misschien zelfs de echte Elfstedentocht.

schaatsen_kidsAls je mee schaatst krijg je een chip, die de door jouw geschaatste afstand registreert. Via een website kunnen alle aanwezigen op de baan, maar ook alle supporters thuis jouw voortgang live volgen. Dit jaar kun je voor schoon water in Zambia schaatsen! We vragen je minimaal 30 euro aan sponsorgeld op te halen, zodat we waterpunten, wc’s en kranen kunnen aanleggen. Als dit je lukt ontvang je je inschrijfgeld na afloop retour.

Ga naar de website van de Schaatsnacht

Tips van Jong Oranje

Speciaal voor iedereen die mee doet aan onze actie Schaatsen voor Water hebben de schaatsers van Jong Oranje een paar tips opgenomen zodat jullie goed beslagen ten ijs komen. Bekijk de leuke schaatstips van Team Jong Oranje.

 

 

Inspireer je vrienden

Steun het werk van Plan! Sponsor een kind of steun onze meisjesprojecten!

Hoe kun jij helpen?

Steun onze meisjesprojecten

Lees meer over investeren in meisjes

Sponsor een kind

Voor 25 euro per maand

Geslacht
Leeftijd
Lees meer over het sponsoren van een kind