Dam tot Damloop

Op zondag 18 september 2016 wordt de 32ste editie van de Dam tot Damloop gehouden. Deze populaire loop was in minder dan 2 uur volledig uitverkocht! Maar liefst 45.000 hardlopers nemen deel aan dit event. Plan doet samen met een team van 30 deelnemers mee aan de 10 miles loop. Met deze sportieve uitdaging vragen zij aandacht voor kindhuwelijken en tiener zwangerschappen in Afrika.

Doe mee en loop voor Plan

Geen startbewijs kunnen bemachtigen, maar toch meelopen aan de Dam tot Damloop? Schrijf je dan nu in voor het Plan team. Wij vragen van jou minimaal €250,- op te halen tegen kindhuwelijken en tiener zwangerschappen. Plan biedt jou:

  • Het startbewijs
  • Plan Hardloopshirt
  • Eigen persoonlijke fondsenwervende pagina
  • Hapje en drankje na afloop

Wil jij je opgeven of meer informatie, stuur een e-mail met je contactgegevens naar info@plannederland.nl. Let op, wij hebben slechts 30 startbewijzen.

Kindhuwelijken en tienerzwangerschappen in Afrika

Kindhuwelijken houden armoede in grote delen van Afrika in stand. Van de 10 landen met de hoogste percentage kindhuwelijken, liggen er 9 in Afrika. In veel van deze landen is meer dan de helft van de meisjes getrouwd voor hun 18e, en zelfs 12% op hun vijftiende. Het huwelijk betekent voor meisjes meestal het einde van de schoolopleiding en daarmee de kans op het vinden van betaald werk. Ze worden volledig afhankelijk van hun man en familie. Minstens zo erg is het risico op lichamelijke schade. Meisjes raken zwanger voordat hun lichaam volgroeid is. Zonder medische hulp wordt de baby vaak dood geboren en ook het meisje loopt groot risico op overlijden of levenslange fysieke complicaties. Het uithuwelijken van een dochter betekent één mond minder om te voeden. Kindhuwelijken vinden dan ook vooral plaats in gebieden waar veel armoede is en de geboorte- en sterftecijfers hoog zijn. Maar omdat de meisjes geen enkel economische perspectief hebben, zullen ook hun kinderen in armoede opgroeien tot een nieuwe generatie zonder kansen.

 

Inspireer je vrienden

Steun het werk van Plan! Sponsor een kind of steun onze meisjesprojecten!

Hoe kun jij helpen?

Steun onze meisjesprojecten

Lees meer over investeren in meisjes

Sponsor een kind

Voor 28,50 euro per maand

Geslacht
Leeftijd
Lees meer over het sponsoren van een kind