Wereldwijd worden meisjes achtergesteld en gediscrimineerd. Terwijl investeren in meisjes loont. Als ze genoeg te eten hebben, veilig zijn, de kans krijgen om naar school te gaan en te beslissen over hun eigen leven, zetten ze zich niet alleen in voor zichzelf, maar ook voor hun familie en zelfs de hele gemeenschap!
Plan Nederland helpt meisjes en jongens om te leren, voor zichzelf op te komen, zich te ontwikkelen en hun eigen beslissingen te nemen. Help ook mee en word kindsponsor of steun onze meisjesprojecten.

Investeer in meisjes! Plan. Girls first

Actueel

Meer actueel
 • Nieuws22 februari 2018

  Onze inzet om grensoverschrijdend gedrag uit te bannen

  Bij Plan International - waar Plan Nederland onderdeel van uitmaakt - staat de bescherming van kinderen en jongeren boven alles. Het is daarom niet te bevatten en schokkend dat er personen in de organisatie zijn die dit principe schenden. Helaas is geen enkele hulporganisatie - ook Plan International niet -  immuun voor grensoverschrijdend gedrag. Naar …

  Lees meer
 • Nationale Postcode Loterij Goed Geld Gala
  Nieuws16 februari 2018

  Plan Nederland ontvangt ruim € 3,1 miljoen van Postcode Loterij

  In 2018 schenkt de Postcode Loterij een recordbedrag van 357 miljoen euro aan 112 goede doelen. Dat maakte de loterij donderdagavond bekendgemaakt tijdens het jaarlijkse Goed Geld Gala in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. Leonardo DiCaprio, acteur en milieuactivist was de hoofdgast van de avond.

  Lees meer
 • Weblog19 februari 2018

  Volg Cycle for Plan in Vietnam

  23 bikkels zijn de uitdaging aangegaan om ruim 400km te fietsen over spectaculaire bergpassen en langs terrasvormige rijstvelden door het adembenemende Vietnam. Ben je benieuwd naar hun ervaringen en avonturen? Lees hier hun persoonlijke blogs en bekijk de foto’s.

  Lees meer

Stop meisjesbesnijdenis in Mali

Mali heeft een van de hoogste percentages meisjesbesnijdenissen van de wereld. 89% van de meisjes wordt er besneden. Het gaat om 746 meisjes per dag! Dat zijn 746 redenen om vandaag nog de petitie te tekenen!

Teken de petitie

Hoe wordt jouw geld besteed?

Plan werkte in 2016 in 51.860 gemeenschappen in 50 landen en steunde ruim 69 miljoen mensen onder wie ruim 17 miljoen meisjes en 15,5 miljoen jongens. Met de steun van sponsors, corporate partners en institutionele donoren heeft Plan het afgelopen jaar weer bijgedragen aan een betere toekomst voor kinderen in ontwikkelingslanden en gelijke kansen en rechten voor meisjes. Wat hebben we gedaan en wat hebben we bereikt?

Lees het hier

Steun het werk van Plan! Sponsor een kind of steun onze meisjesprojecten!

banner

Hoe kun jij helpen?

Steun onze meisjesprojecten

Lees meer over investeren in meisjes

Sponsor een kind

Voor 28,50 euro per maand

Geslacht
Leeftijd
Lees meer over het sponsoren van een kind