Wereldwijd worden meisjes achtergesteld en gediscrimineerd. Terwijl investeren in meisjes loont. Als ze genoeg te eten hebben, veilig zijn, de kans krijgen om naar school te gaan en te beslissen over hun eigen leven, zetten ze zich niet alleen in voor zichzelf, maar ook voor hun familie en zelfs de hele gemeenschap!
Plan Nederland helpt meisjes en jongens om te leren, voor zichzelf op te komen, zich te ontwikkelen en hun eigen beslissingen te nemen. Help ook mee en word kindsponsor of steun onze meisjesprojecten.

Investeer in meisjes! Plan. Girls first

Actueel

Meer actueel
 • Noodhulp overstromingen Zuid-Azië
  Nieuws22 augustus 2017

  Miljoenen mensen getroffen door overstromingen Zuid-Azië

  Plan biedt noodhulp in Bangladesh, India en Nepal. Miljoenen mensen zijn daar getroffen door hevige overstromingen en aardverschuivingen. Zware moessonregens veroorzaken de ernstigste wateroverlast in tien jaar tijd. De afgelopen dagen stierven al honderden mensen in de drie landen.

  Lees meer
 • Modderstromen in Sierra Leone hebben aan honderden mensen het leven gekost. Een helling op een heuvel bij de hoofdstad Freetown is na hevige regenval gaan schuiven. Mensen in het rampgebied werden vroeg in de ochtend door de modderstroom verrast; velen van hen lagen nog te slapen. Het officiële dodental – waaronder zich ook vele kinderen bevinden - ligt al boven de 350. Dit aantal blijft stijgen en nog zeker zeshonderd mensen worden vermist. Het is momenteel nog niet bekend of zich onder de slachtoffers ook sponsorkinderen en hun families bevinden. Meer informatie hierover volgt zo snel mogelijk. Dakloos Op veel plekken is men bezig met het uitgraven van mensen die zijn bedolven. Militairen zijn ingezet om te helpen. Ook Plan International Sierra Leone biedt hulp met hun noodhulpteam. Veel huizen staan vol modder of water. Volgens schattingen zijn zeker 3000 inwoners dakloos geworden. Ook scholen zijn verwoest. Onbegaanbaar Het rampgebied is moeilijk te bereiken; veel wegen zijn door de modderstromen onbegaanbaar geworden. De ontstane ravage brengt ook weer nieuwe gevaren met zich mee. Doordat de sanitaire voorzieningen zijn getroffen, is er een grote kans op uitbraken van infectieziekten als tyfus, cholera en diarree. Oorzaak overstromingen De natuurramp gebeurde in de buitenwijken van Freetown. Die zijn gelegen in heuvels dicht bij de kust. Er is weinig vlak gebied rond de hoofdstad, waardoor veel arme mensen hun huizen op de hellingen hebben gebouwd. Door het vele kappen van bomen is er veel ontbossing in het gebied, waardoor het regenwater snel het dal kan instromen. Dit zorgt voor grote problemen, helemaal omdat veel van de arme wijken in Freetown illegaal zijn gebouwd en geen afwateringssysteem hebben.
  Nieuws15 augustus 2017

  Al 350 doden door modderstromen Sierra Leone

  Modderstromen in Sierra Leone hebben aan honderden mensen het leven gekost. Een helling op een heuvel bij de hoofdstad Freetown is na hevige regenval gaan schuiven. Mensen in het rampgebied werden vroeg in de ochtend door de modderstroom verrast; velen van hen lagen nog te slapen.

  Lees meer
 • de kinderen van juf Kiet
  Weblog21 augustus 2017

  Maan had geen tijd om te spelen, ze wilde leren

  Door: Kiet Engels (juf Kiet) Ik ben Kiet Engels en ik ben leerkracht op een reguliere basisschool in Hapert. Op onze school hebben we op dit moment twee - soms drie - groepen met kinderen die voornamelijk uit oorlogsgebieden komen of uit ontwikkelingslanden waar mensen vluchten voor een regime. Ik zou een boek kunnen schrijven …

  Lees meer

Finale La League @ Olympisch Stadion

De La League All-Star Match & Girls Finals is een geweldige voetbaldag voor het hele gezin. Oud-profvoetballers, Bekende Nederlanders en Eredivisie speelsters spelen onder aanvoering van Daphne Koster en Ronald de Boer een unieke All-Star Match. En je kan zelf ook in actie komen en meedoen aan diverse voetbal activiteiten.

Koop hier je tickets

Hoe wordt jouw geld besteed?

Plan werkte in 2015 in 85.280 gemeenschappen in 51 landen en steunde 50,4 miljoen meisjes en 49,8 miljoen jongens. Met de steun van sponsors, corporate partners en institutionele donoren heeft Plan het afgelopen jaar weer bijgedragen aan een betere toekomst voor kinderen in ontwikkelingslanden en gelijke kansen en rechten voor meisjes. Wat hebben we gedaan en wat hebben we bereikt?

Lees het hier

Steun het werk van Plan! Sponsor een kind of steun onze meisjesprojecten!

Hoe kun jij helpen?

Steun onze meisjesprojecten

Lees meer over investeren in meisjes

Sponsor een kind

Voor 28,50 euro per maand

Geslacht
Leeftijd
Lees meer over het sponsoren van een kind