Wereldwijd worden meisjes achtergesteld en gediscrimineerd. Terwijl investeren in meisjes loont. Als ze genoeg te eten hebben, veilig zijn, de kans krijgen om naar school te gaan en te beslissen over hun eigen leven, zetten ze zich niet alleen in voor zichzelf, maar ook voor hun familie en zelfs de hele gemeenschap!
Plan Nederland helpt meisjes en jongens om te leren, voor zichzelf op te komen, zich te ontwikkelen en hun eigen beslissingen te nemen. Help ook mee en word kindsponsor of steun onze meisjesprojecten.

Investeer in meisjes! Plan. Girls first

Actueel

Meer actueel
 • Kindhuwelijken Bangladesh
  Campagne31 oktober 2017

  Pip Pellens en Sebastiaan Labrie strijden tegen kindhuwelijken

  Plan Nederland ambassadeur Pip Pellens en presentator Sebastiaan Labrie reisden onlangs af naar Bangladesh om met eigen ogen te zien wat de impact is van kindhuwelijken.

  Lees meer
 • Schaatsen voor Water
  Campagne20 oktober 2017

  Schaatsen voor Water

  Plan Nederland organiseert van 13 tot en met 24 november 2017 voor de zeventiende keer de grote landelijke scholierenactie Schaatsen voor Water. De leukste schaatsactie van het jaar! Plan Nederland organiseert deze jaarlijkse actie, waarbij duizenden scholieren in heel Nederland hun schaatsen aantrekken en zoveel mogelijk geld inzamelen voor waterprojecten in Ethiopië. Dankzij deze actie hebben …

  Lees meer
 • rapport Investing in Girls & Women: a Good Business
  Weblog30 november 2017

  Gendergelijkheid op de werkvloer en in productieketens: just try harder!

  De boodschap is onderhand wel bekend: investeren in de positie van vrouwen op de arbeidsmarkt is goed voor bedrijven én goed voor de samenleving. Ondernemingen met meer vrouwen aan de top en op de werkvloer, met eerlijke en gelijke arbeidsvoorwaarden, presteren beter. De business case voor gendergelijkheid is de afgelopen jaren alleen maar sterker geworden, …

  Lees meer

Pip Pellens en Sebastiaan Labrie strijden tegen kindhuwelijken

Plan Nederland ambassadeur Pip Pellens en presentator Sebastiaan Labrie reisden onlangs af naar Bangladesh om met eigen ogen te zien wat de impact is van kindhuwelijken. Pip en Sebastiaan maakten een korte film van hun indrukwekkende reis.

Lees meer

Hoe wordt jouw geld besteed?

Plan werkte in 2016 in 51.860 gemeenschappen in 50 landen en steunde ruim 69 miljoen mensen onder wie ruim 17 miljoen meisjes en 15,5 miljoen jongens. Met de steun van sponsors, corporate partners en institutionele donoren heeft Plan het afgelopen jaar weer bijgedragen aan een betere toekomst voor kinderen in ontwikkelingslanden en gelijke kansen en rechten voor meisjes. Wat hebben we gedaan en wat hebben we bereikt?

Lees het hier

Steun het werk van Plan! Sponsor een kind of steun onze meisjesprojecten!

banner

Hoe kun jij helpen?

Steun onze meisjesprojecten

Lees meer over investeren in meisjes

Sponsor een kind

Voor 28,50 euro per maand

Geslacht
Leeftijd
Lees meer over het sponsoren van een kind