Wereldwijd worden meisjes achtergesteld en gediscrimineerd. Terwijl investeren in meisjes loont. Als ze genoeg te eten hebben, veilig zijn, de kans krijgen om naar school te gaan en te beslissen over hun eigen leven, zetten ze zich niet alleen in voor zichzelf, maar ook voor hun familie en zelfs de hele gemeenschap!
Plan Nederland helpt meisjes en jongens om te leren, voor zichzelf op te komen, zich te ontwikkelen en hun eigen beslissingen te nemen. Help ook mee en word kindsponsor of steun onze meisjesprojecten.

Investeer in meisjes! Plan. Girls first

Actueel

Meer actueel
 • Meisjeshandel Nepal
  Campagne14 juni 2018

  Stop meisjeshandel in Nepal!

  Elk uur wordt in Nepal een meisje verkocht. Dat zijn meer dan 8.000 meisjes per jaar die met geweld worden meegenomen of gelokt onder valse voorwendselen. Hun leven wordt verwoest. Teken de petitie en help meisjeshandel in Nepal te stoppen! …

  Lees meer
 • Nieuws12 juni 2018

  Historische investering G7-top in meisjesonderwijs in crisissituaties

  Afgelopen weekend vond in Canada de G7-top plaats. De politiek leiders van Canada, de Verenigde Staten, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Japan, Duitsland en Italië bespraken er voornamelijk economische en financiële onderwerpen. Een belangrijke uitkomst van de top was de afspraak om 2,9 miljard dollar te investeren in onderwijs voor meisjes in crisissituaties! Een besluit waarvoor …

  Lees meer
 • cycle for plan malawi 2018
  Weblog8 juni 2018

  Fietsers bloggen live vanuit Malawi

  Ruim 20 bikkels zijn de uitdaging aangegaan om ruim 550 km te fietsen over de dirt roads en langs de lokale bevolking van Malawi. Ben je benieuwd naar hun ervaringen en avonturen? Lees hier hun persoonlijke blogs.

  Lees meer

Ga jij de uitdaging aan? Doe mee aan Cycle for Plan!

Een onvergetelijke ervaring: fiets dwars door Vietnam, Malawi of Nicaragua voor een betere toekomst voor de meisjes daar. Kom naar een van onze informatieavonden.

Lees meer

Hoe wordt jouw geld besteed?

Plan werkte in 2016 in 51.860 gemeenschappen in 50 landen en steunde ruim 69 miljoen mensen onder wie ruim 17 miljoen meisjes en 15,5 miljoen jongens. Met de steun van sponsors, corporate partners en institutionele donoren heeft Plan het afgelopen jaar weer bijgedragen aan een betere toekomst voor kinderen in ontwikkelingslanden en gelijke kansen en rechten voor meisjes. Wat hebben we gedaan en wat hebben we bereikt?

Lees het hier

Steun het werk van Plan! Sponsor een kind of steun onze meisjesprojecten!

banner

Hoe kun jij helpen?

Steun onze meisjesprojecten

Lees meer over investeren in meisjes

Sponsor een kind

Voor 28,50 euro per maand

Geslacht
Leeftijd
Lees meer over het sponsoren van een kind